23:52 19 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  338315

  Acum puțin timp, premierul Cîțu a susținut o conferință de presă în care a fost întrebat despre Planul național de reziliență – răspunsul denotă un pericol grav ca România să rămână fără bani

  BUCUREȘTI, 19 martie – Sputnik. Acum puțin timp, imediat după ședința de guvern, premierul Florin Cîțu a susținut o conferință de presă în care a fost întrebat și de situația Planului Național de Reziliență și Redresare.

  Ei bine, deși a încercat să ocolească tema, Cîțu a fost nevoit să răspundă la întrebarea cheie – va trimite proiectul PNRR în parlament spre dezbatere?

  Cîțu a încercat să bălmăjească (specialitatea casei!) un răspuns din care a reieșit clar un aspect: nu va trimite proiectul spre dezbatere în plenul reunit!

  Premierul a încercat să spună că a fost în comisii, apoi a cerut ajutorul unui coleg – și în final, a declarat ferm că proiectul final va fi ”votat în Guvern”!

  Cu alte cuvinte, se va repeta faza de la Buget, când Parlamentul a fost ignorat, sfidat, creându-se un precedent istoric: nici un amendament NU a fost acceptat!

  Ce înseamnă asta? Cîțu pune în pericol banii României, pentru că a fost prevenit atât de PSD, cât și de comisarul european Adina Vălean să nu se joace cu proiectul acesta!

  ”Comisia Europeană îi spune – A TREIA OARĂ! - Guvernului Dreptei că greșește grav în construcția Planului Național de Redresare și Reziliență!”, a transmis PSD, subliniind că ”Așa se întâmplă când, din orgoliu, prostie și ticăloșie, nu dezbați public cu sindicatele, patronatele, ONG-urile și partidele politice un asemenea proiect strategic pentru țară”.

  PSD îi acuză pe premier și pe guvernanți: ”Ați crezut că puteți inventa un nou portofel burdușit pentru clientela voastră de partid și ați făcut un imens rău României!”.  

  ”Opriți-vă să mai faceți România de râs!”, spune PSD ferm – ”Veniți cu #PNRR în Parlament, să vadă toată țara pe ce vreți să cheltuiți 30 de miliarde de euro! Banii europeni trebuie să #schimbeînbine viața românilor, nu să-i îmbogățească pe liderii puterii!”.

  În schimb, Florin Cîțu face un gest populist – pune proiectul în dezbătare publică – în condițiile în care de aici nu apare nici un pericol de a fi modificat. În schimb, evită parlamentul, care putea aduce modificări.

  Reamintim și ce spunea Adina Vălean: ”România va spune clar care sunt proiectele”.

  Tematic

  Iese la iveală prefăcătoria: ”Ceaușescu” dă de pământ cu Cîțu! Pe bună dreptate!
  Cîțu, despre vaccinare: “Românii trebuie să știe”
  Cîțu, în corzi! Societatea civilă îl acuză de infracțiuni
  Tagurile:
  Florin Cîţu

  Știrile Zilei