19:51 07 Mai 2021
În direct
 • EUR21.48
 • USD17.84
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1773)
  253112

  Premierul Florin Cîțu, secretarul de stat Raed Arafat și miniștrii Vlad Voiculescu, Sorin Cîmpeanu și Lucian Bode susțin o conferință de presă la Palatul Victoria.

  BUCUREȘTI, 25 mart – Sputnik. Premierul Florin Cîțu a făcut declarații despre luarea unor decizii în ședința de Guvern care să ajute la reducerea efectelor pandemiei.

  Aceste decizii au fost adoptate prin HG, a declarat Florin Cîțu, unele dintre ele vizând susținerea mediului de afaceri.

  Astfel, se prelungește facilitatea pentru HoReCa, cu 90 de zile. Cîțu a anunțat că Guvernul va acorda facilități fiscale pentru contribuabili și că a alocat sumele necesare pentru plata minerilor aflați în greva foamei la Suceava.

  De asemenea, Florin Cîțu a anunțat că România va trimite în acest weekend încă 50.400 de doze de vaccin către Republica Moldova.

  Cîțu a mai anunțat că România are 2,6 milioane de doze de vaccin la sfârșitul acestei luni, iar în aprilie va mai primi 4,5 milioane de doze. El a spus că la cele 25,7 milioane de doze în total, până la finalul lunii septembrie, lista care acum este de doar 771.000 de persoane va fi epuizată foarte rapid, motiv pentru care premierul se teme să nu rămână vaccinuri nefolosite.

  Anunțurile lui Arafat

  Secretarul de stat Raed Arafat a arătat că a fost discutată situația actuală și a rezultat hotărârea CNSU nr. 20 care stabilește ca acolo unde incidența e peste 4 la mie în zilele de vineri, sâmbătă și duminică circulația e permisă doar până la 20.00, iar activitatea operatorilor economici până la ora 18.00.

  Revenirea asupra măsurilor are loc doar când scade rata de infectare sub 3,5, a explicat Arafat care a precizat că dacă incidența depășește 7,5, măsurile sunt valabile pe toată durata săptămânii.

  Noaptea de 3/4 aprilie va fi permisă circulația între 20.00-02.00 pentru participarea la slujbele de Paștele catolic, a mai anunțat Arafat, care a arătat că pentru Paștele ortodox, pe 1/2 mai, nu vor fi limitări.

  Se suspendă activitatea în sălile de sport/fitness, în localitățile în care rata de infectare este mai mare de 4, se reia activitatea când incidența scade sub 3,5 la mie, a mai spus Arafat.

  El a anunțat de asemenea că a fost adoptată o nouă listă a țărilor din zona galbenă și că Marea Britanie nu mai este pe listă.

  Ministrul care anunță închiderea firmelor

  Ministrul de Interne Lucian Bode a anunțat măsuri dure pentru operatorii economici care încalcă restricțiile, iar acestora li se va închide sediul principal sau secundar pentru 15 sau 30 de zile.

  Mai mult, aplicarea acestei sancțiuni se va materializa prin afișarea în prima fază în sediul principal a anunțului că activitatea este suspendată, iar dacă acestea continuă să își desfășoare activitatea, se va aplica sigiliu.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1773)

  Tematic

  Franţa, noile măsuri restrictive: atitudinea francezilor, cea mai mică rată de încredere
  Noile restricții în Capitală și în țară – de mâine!
  Arhiepiscopul Tomisului atacă Guvernul pe tema restricțiilor de Paște
  Acest land din Germania relaxează restricţiile
  Tagurile:
  Florin Cîţu

  Știrile Zilei