02:01 13 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.52
 • USD17.69
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  28528

  În locul soluțiilor, ministrul Cătălin Drulă alege calea dură, a reprimării protestelor cu instrumentele de forță ale statului - și taie orice punte de dialog cu sindicatul lucrătorilor de la Metrou.

  BUCUREȘTI, 26 martie – Sputnik. După tăieri, disponibilizări, desființări etc. politica guvernului USR PNL a ajuns la faza plângerilor penale! Și nu împotriva oricui, ci a liderilor sindicali!

  ”Tocmai am depus plângere penală la DNA împotriva celor responsabili pentru blocarea metroului bucureștean astăzi”, a scris acum puțin timp Drulă, expunînd și o listă cu ”infracțiunile” de care îi consideră vinovați pe sindicaliști.

  - zădărnicirea combaterii bolilor

  - abuz în serviciu

  - trafic de influență

  - folosirea funcției pentru favorizarea altor persoane

  - folosirea de către liderii sindicali a influenței și autorității în scopul obținerii de bani, bunuri și foloase necuvenite

  - șantaj

  - infracțiuni contra siguranței circulației pe căile ferate

  Ministrul cere procurorilor ”să identifice persoanele către care să ne îndreptăm pentru a recupera banii în instanță civilă”.

  Prejudiciul este în curs de cuantificare, precizează ministrul, trecând la acuzații demne de un ziarist de scandal, nu de un demnitar cu responsabilități uriașe:

  ”Acțiunea ilegală a unui grup mafiot de a lua un oraș ostatic nu poate rămâne fără un răspuns ferm din partea autorităților și din partea justiției”, scrie Drulă.

  Mai mult, Drulă, exponent al libertății totale (și chiar extinse), ca orice progresist, nu vrea să discute cu oamenii, ci acțiune în forță – ”Metroul trebuie eliberat și trebuie să revină în circulație”.

  ”Abia atunci se poate organiza un dialog adevărat despre problemele metroului”, spune Drulă, încheind cu o altă afirmație gravă: ”Conturile grase ale firmei controlate de Ion Rădoi nu sunt un subiect legitim de dialog și nici nu trebuie alimentate din vistieria statului”.

  Tematic

  PSD, reacție NEAȘTEPTATĂ la criza de la Metrou! Sunt UNICI pe plan mondial!
  Grevă la Metrou, HAOS creat de USR și PNL în Capitală! Oamenii aleg lupta pentru drepturi!
  Ultima oră: Cîțu, atitudine incalificabilă față de criza de la Metrou!
  Tagurile:
  USR, Ministru

  Știrile Zilei