22:33 12 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.52
 • USD17.69
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  44992

  Florin Cîțu este autorul celei mai mari aberații, care încurcă și dă peste cap tot ce înseamnă procedură de aplicare a legii! Românii sunt în pericol cu un asemenea premier.

  BUCUREȘTI, 27 martie – Sputnik. Așa cum s-a anunțat, Guvernul a dat o Hotărâre privind noi restricții, ca măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19.

  Ei bine, Hotărârea Guvernului a fost publicată ieri, vineri, în Monitorul Oficial – deci a intrat vigoare și este pusă în aplicare imediat. Adică de ieri!

  Concret, conform legii 24/2000, care reglementează intrarea în vigoare a actelor normative, la Articolul 12 se precizează clar:

  (3) Actele normative prevăzute la art. 11 alin. (1), cu excepția legilor și a ordonanțelor, intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, dacă în cuprinsul lor nu este prevăzută o dată ulterioară. Atunci când nu se impune ca intrarea în vigoare să se producă la data publicării, în cuprinsul acestor acte normative trebuie să se prevadă că ele intră în vigoare la o dată ulterioară stabilită prin text.

  Ori, în Hotărârea Guvernului emisă vineri NU este prevăzută nicio dată, deci, conform legii citate, ea a intrat în vigoare de ieri!

  Numai că România a acționat aberant, după o ”indicație” aberantă a premierului Cîțu, necontrazisă de celelalte ”autorități”!

  Concret, Florin Cîțu a scris ieri după amiază o notă pe Facebook în care face o mențiune uluitoare:

  ”Astăzi se va publica hotărârea în Monitorul Oficial, însă, având în vedere timpul scurt pe care l-ar avea operatorii economici la dispoziție să se pregătească, am avut o discuție cu domnul Arafat și am stabilit ca aceste măsuri să fie aplicate de duminică, 28 martie”.

  Păi… cum a stabilit?! Un act normativ, o HG, nu poate fi modificată decât printr-un act normativ – nicidecum printr-o notă pe Facebook și o ”discuție” cu domnul X!...

  Și mai concret, premierul Cîțu comite o faptă gravă – îndeamnă populația și, atenție, mai ales autoritățile, la nerespectarea unui act normativ!

  Pentru că asta face: autoritățile (poliția, jandarmeria) au o HG pe baza căreia trebuie să se asigure că populația și agenții economici respectă restricții impuse prin actul normativ, dar vine un ins, în cazul de față premierul, și transmite, pe care NEOFICIALĂ, ca autoritățile să NU își îndeplinească sarcinile.

  Adică să nu respecte legea, în cazul de față Legea 24/2000 și HG privind măsurile de prevenire a efectelor pandemiei!

  Pe lângă încălcarea gravă a bunei practici a aplicării legii, premierul aruncă în desuetudine însăși măsurile anti-pandemie! Ce altceva poate înțelege omul de rând, dar și omul legii, dacă o HG poate fi modificată printr-o postare pe Facebook?

  Pe scurt, Cîțu, premierul, le-a dat un motiv românilor să spună ”las-o naibii de măsură, nu e importantă”. Ceilalți, sigur, alții sunt teroriști! Dar cel puțin nu se comportă ca niște decerebrați.

  Cert este că premierul a comis cea mai mare aberație din ultimii ani – și, cert, românii sunt în pericol cu un asemenea premier care îndeamnă la nerespectarea propriilor acte normative.

  Tematic

  Cîțu, despre vaccinare: “Românii trebuie să știe”
  Se recalculează salariile profesorilor? Explicațiile lui Cîțu
  NUCLEARA: Iosefina Pascal l-a reclamat pe Cîțu OFICIAL pentru discriminare și… terorism!
  Tagurile:
  Florin Cîţu

  Știrile Zilei