03:08 13 Mai 2021
În direct
 • EUR21.53
 • USD17.76
 • RUB0.24
 • RON4.37
 • UAH0.64
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Proteste în România împotriva restricțiilor (41)
  36425

  Premierul României a făcut declarații după protestele care au avut loc în weekendul care tocmai s-a încheiat în mai multe orașe ale României, inclusiv în București. El crede că românii pot ieși la proteste, însă în anumite condiții.

  BUCUREȘTI, 29 mart – Sputnik. Manifestările de stradă care au avut loc în mai multe orașe ale României în weekendul care tocmai s-a încheiat au determinat o reacție din partea șefului Guvernului.

  Primul ministru al României, Florin Cîțu, este de părere că românii pot ieși să protesteze și, evident, să își exprime părerea, însă trebuie să aibă grijă să respecte regulile sanitare, subliniind că legea este aceeași pentru toată lumea.

  ”Românii pot să protesteze, atât timp cât nu încalcă legislația în vigoare. Dreptul de a avea o opinie, în România, rămâne. Avem opinii diferite”, a precizat Cîțu.

  Premierul a explicat că, pentru el, este foarte important să se continue campania de vaccinare, să se găsească soluțiile cele mai bune prin care românii să poată fi ajutați. De asemenea, Florin Cîțu a subliniat că toți trebuie să respectăm legea.

  Mai mult decât atât, Florin Cîțu s-a dovedit oarecum solidar nu doar cu protestatarii, ci și cu toți românii, afirmând că înțelege că lumea a obosit după un an de zile cu restricții, că ne luptăm cu pandemia și că s-au făcut toate eforturile.

  Tocmai de aceea, șeful Executivului și-a exprimat disponibilitatea de a sta cu oricine la masă pentru a-i ajuta pe români în această perioadă dificilă.

  Reamintim că noaptea trecută mii de români au ieșit în stradă, în ciuda noilor restricții impuse de Guvern. Ei au protestat față de măsurile care interzic circulația după ora 20.00 și închiderea magazinelor la ora 18.00.

  În Capitală, după miezul nopții, încă mai erau oameni care protestau la Universitate. Aceștia au scandat împotriva clasei politice și au cerut să fie liberi.

  La Constanţa, aproximativ 800 de persoane s-au adunat în faţa Prefecturii, acolo unde au scandat împotriva restricţiilor, iar apoi au plecat în marș pe marile bulevarde ale oraşului, informează antena3.ro.

  Și în Galați, câteva mii de tineri au pornit în marș pe marile bulevarde ale orașelor. Protestul a fost spontan, iar polițiștii și jandarmii nu au putut face nimic pentru a-i opri, motiv pentru care i-au escortat pe toată durata marșului.

  Тема:
  Proteste în România împotriva restricțiilor (41)
  Tagurile:
  Români, Proteste, Restricții, Florin Cîţu

  Știrile Zilei