19:47 07 Mai 2021
În direct
 • EUR21.48
 • USD17.84
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Proteste în România împotriva restricțiilor (41)
  142252

  Presiuni mari pe Guvern pentru a schimba orele de închiderea a magazinelor și restaurantelor – protestele sperie partidele coaliției.

  BUCUREȘTI, 29 mart – Sputnik. Presiuni mari asupra Guvernului au fost făcute în ședința PNL la care a participat și șeful DSU, Raed Arafat.

  Sub presiunea protestelor din majoritatea orașelor, a organizațiilor patronale și sindicale, liderii liberali au cerut schimbarea orelor de închidere.

  Conform surselor Antena 3, ar fi fost acceptată ideea schimbării orei de închidere – dar acum se încearcă găsirea unei formule de către specialiștii guvernului.

  Deocamdată NU s-a luat o decizie, dar liderii liberali au cerut ferm să se rezolve cu schimbarea orelor de închidere, pentru că sunt speriați de protestele din stradă și de semnalele care vin de institutele de sondare.

  Reamintim că, în recentul sondaj CURS, coaliția de guvernare a pierdut majoritatea în Capitală la intenția de vot.

  Pe de altă parte, surse ale Digi24 arată că, după ședința de la PNL, ar urma să se revină asupra orei 18:00 de închidere a magazinelor.

  ”Dacă se vor observa aglomerații în magazine, acolo unde acestea se închid la ora 18:00, ar urma să se revină asupra deciziei de închidere la ora 18:00” iar  ”sălile de sport ar urma să se deschidă cu test antigen prezentat la intrare”, transmite surse Digi24.

  Menționăm că azi, la ora 18:00, va avea loc o ședință de Guvern în care premierul Florin Cîțu ar putea pune problema modificării restricțiilor.

  Тема:
  Proteste în România împotriva restricțiilor (41)

  Tematic

  Acțiuni de protest împotriva măsurilor restrictive legate de coronavirus în Germania
  Eveniment: Iosefina Pascal a realizat clipul-manifest pentru marele protest din 20 martie
  Ultima oră: MINERII, o nouă acțiune de protest EXTREM
  Tagurile:
  Guvern, protest

  Știrile Zilei