20:38 19 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  188310

  Ministrul Muncii și Protecției Sociale a precizat că taloanele mov, care urmează să ajungă la fiecare pensionar care a solicitat să își primească banii pe card, vor fi livrate destinatarilor prin Poștă.

  BUCUREȘTI, 30 mart – Sputnik. Seniorii care își primesc pensia pe card trebuie să știe că talonul mov urmează să le fie adus acasă de poștaș.

  Anunțul a fost făcut de ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, care a precizat că din data de 15 martie cupoanele deja au început să fie distribuite.

  Potrivit datelor făcute publice de ministrul Muncii și Protecției Sociale, în România sunt aproape 3 milioane de titulari de taloane mov. Aceștia sunt pensionarii care au optat să primească veniturile pe cardul bancar.

  ”Din 15 martie am rezolvat o problemă plimbată de ani de zile: talonul mov ajunge la pensionarii care primesc pensiile prin cont bancar. Este vorba de acele cupoane de pensii pe care poștașii trebuie să le ducă acasă celor care au optat să-și primească drepturile prin bancă”, a spus demnitarul, potrivit antena3.ro.

  Turcan a subliniat că problema nu a fost una greu de rezolvat, ci s-a rezolvat după o discuție cu Poșta Română care nu respectă de 15 ani o obligație contractuală. Mai exact, în baza unui contract existent și a unei plăți de aproape 5 milioane de lei să ducă, unar, taloanele mov pe care trebuie să le primească cele 2,3 milioane de titulari.

  Legislația din România prevede că fiecare pensionar trebuie să primească un talon/cupon. Pensionarii care primesc banii în mână de la poștaș primesc un talon de culoare roșie.

  În schimb, persoanele care au optat să primească pensia pe card, talonul ce face dovada plăţii este de culoare mov şi ajunge la destinatar prin poştă.

  Ministerul Muncii și Protecției Sociale a oferit datele referitoare la pensionarii care nu primeau acasă taloanele mov. Este vorba despre 30.000 de vârstnici, care erau nevoiți să meargă să și le ridice de la Casele de Pensii, cu toate că – atenție! – Casa Națională de Pensii plătea 2,15 lei pentru fiecare talon mov distribuit.

  Tematic

  Veste rea pentru pensionari şi profesori: „Nu sunt bani”
  Tichete pentru pensionari: când le pot primi
  Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, mesajul zilei pentru pensionari
  Tagurile:
  Pensionari, Raluca Turcan

  Știrile Zilei