21:17 19 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Proteste în România împotriva restricțiilor (41)
  254 0 0

  Coloanele de manifestanți au ajuns la Palatul Cotroceni. Efectivele de jandarmi au fost suplimentate pentru a asigura paza obiectivului strategic.

  BUCUREȘTI, 30 mart - Sputnik. Coloanele de manifestanți au ajuns la Palatul Cotroceni, sediul administrației prezidențiale. Demonstranții cer demisia șefului statului.

  Astăzi președintele Klaus Iohannis a reacționat la protestele din mai multe orașe printr-un comunicat, în care se arată deranjat de "manifestările violente, extremism, xenofobie".

  "Condamn cu fermitate orice încercare de a captura politic protestele pentru a le transforma în vectori de propagare a urii, xenofobiei și antisemitismului. Temerile și nemulțumirile românilor, în această perioadă extrem de dificilă, sunt îndreptățite, dar ura și violența nu duc niciodată la rezultate constructive pentru societate și, în mod cert, aceste comportamente reprobabile nu reprezintă România", se spune în declarație.

  Forțele de ordine susține că deocamdată nu este nevoie de o intervenție a brigăzii antitero. Potrivit estimărilor jandarmeriei, ar fi vorba de aproximativ două mii de persoane.

  UPDATE: Protestatarii au decis să părăsească zona Palatului Cotroceni. Unii se îndreaptă spre Piața Victoriei, iar alții pleacă pe la case. O bună parte a oamenilor au forțat intrarea în metrou.

  Тема:
  Proteste în România împotriva restricțiilor (41)

  Știrile Zilei