04:35 21 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.33
 • USD17.90
 • RUB0.25
 • RON4.33
 • UAH0.66
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  18020

  Doi miniștri importanți ai cabinetului Cîțu – cel al Muncii și cel al Sănătății vor fi sancționați pentru nepurtarea măștii în spațiile publice, a anunțat ministrul de Interne, Lucian Bode.

  BUCUREȘTI, 31 mart – Sputnik. Unde-i lege, nu-i tocmeală. Acesta este principiul după care se ghidează ministrul de Interne, Lucian Bode, care a anunțat că își va sancționa doi colegi – pe ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan și pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Motivul îl reprezintă nepurtarea măștii în spațiile publice.

  Bode a explicat că nu este adeptul sancțiunii de dragul sancțiunii și că rolul autorităților este în special unul de prevenție.

  ”Weekend-ul trecut am avut o medie de 103.000 de cetățeni verificați pe zi și 8400 au fost amendați. Deci nu toți au fost amendați, pentru că avem prevenție. Nimeni nu este mai presus de lege, suntem egali în fața legii, nici doamna Raluca Turcan, nici domnul Vlad Voiculescu”, a punctat ministrul de Interne, potrivit stiripesurse.ro.

  Acesta a adăugat că toți suntem egali în fața legii și toți trebuie să răspundem în fața legii.

  Conform legii, o sancțiune aplicată la Legea 55 poate fi transmisă către cel care a încălcat acea lege în termen de șase luni.

  Reamintim că ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost surprins fără masă pe holurile Parlamentului, iar Raluca Turcan, la o acțiune de împădurire din zona Sibiului. Demnitarul de la Muncă a postat pozele în care apare fără mască pe pagina sa de Facebook.

  Unul dintre participanții la acțiune a ajuns la spital cu COVID, după câteva zile. Raluca Turcan susține că ”distanțarea a fost în general respectată, iar măștile au fost purtate, cu puține excepții”, scrie digi24.ro.

  Tagurile:
  Raluca Turcan, Vlad Voiculescu

  Știrile Zilei