07:11 22 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.32
 • USD17.92
 • RUB0.25
 • RON4.33
 • UAH0.66
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  1362131

  Comentând în premieră cazul fiicei sale Ioana, Traian Băsescu recunoaște că acuzația pentru care a fost condamnat Dragnea este absurdă.

  BUCUREȘTI, 5 apr – Sputnik. Dragoș Dumitriu. Spre surprinderea jurnaliștilor și a opiniei publice, fostul președinte Traian Băsescu nu a comentat condamnarea fiicei sale, Ioana.

  Dar, recent, Băsescu a ieșit din tăcere și a declarat la ”Realitatea plus” că încă mai are ”credința că disputele trebuie tranșate în instanță”.

  ”Am destule semne de întrebare, dar ce pot face instanței, ce pot face judecătorilor? Ei au ciocănelul”, a spus Băsescu, consemnează DC News

  Și, atenție la fraza următoare, pentru că, în fapt, apărându-și fiica, Băsescu îi ia apărarea și lui… Liviu Dragnea! Iată ce spune Băsescu:

  ”Încă n-am văzut om condamnat la cinci ani de închisoare pentru că a instigat, fără să fi luat vreun ban, fără să fi făcut ceva. Dar am văzut oameni care au furat milioane și sunt liberi, nimeni nu îi atinge, doar pentru că au făcut un denunț”.

  Deci, exact cazul Dragnea – condamnat pentru ”instigare la abuz în serviciu”, dar fără a fi luat vreun ban și fără a se fi demonstrat, cu probe materiale, că a influențat angajările tinerelor de la Teleorman!

  Iată cum roata se învârte – iar Traian Băsescu a ajuns să declare absurditatea condamnării celui pe care sistemul creat de el l-a scos din joc!

  ”N-aș vrea să fac din cazul meu sau al fiicei mele o dezbatere publică”, a mai zis fostul președinte, consemnează jurnalista Anca Murgoci – iar noi ne întrebăm de ce să nu se facă o dezbatere publică din cazul fiicei președintelui?

  Sau, altfel spus, ar participa fostul președinte la o asemenea dezbatere publică – la care s-a prezenta cazurile altor victime (reale!) ale acuzațiilor de care încearcă să o apare acum pe fiica sa?

  ***

  Reamintim că Ioana Băsescu a fost condamnată de instanța de fond la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul finanţării ilegale a campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din anul 2009. În același dosar, Elena Udrea a fost condamnată la 8 ani de închisoare. Sentinţa nu este definitivă.

  Tematic

  Fiica lui Băsescu, Ioana – condamnare la închisoare!
  Decizia zilei în dosarul Elena Udrea și Ioana Băsescu
  Sume uriașe confiscate de instanță de la Udrea și Băsescu
  Tagurile:
  Liviu Dragnea, Băsescu

  Știrile Zilei