14:55 12 Mai 2021
În direct
 • EUR21.63
 • USD17.79
 • RUB0.24
 • RON4.39
 • UAH0.64
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  370022

  Președintele PNL și al Camerei Deputaților anunță fără echivoc că Legile Justiției vor fi supuse unui filtru politizat.

  BUCUREȘTI, 6 apr – Sputnik. Acum puțin timp, Ludovic Orban a anunțat, fără echivoc, că Legile Justiției vor fi supuse dezbaterii ”specialiștilor – în primul rând a specialiștilor din cadrul formațiunilor Coaliției”. 

  Președintele PNL și al Camerei Deputaților nu a explicat cine sunt acești ”specialiști” – ci a subliniat că e vorba de ”specialiștii noștri”! Forma finală va fi ”un consens al partidelor Coaliției!”.

  Deci, decisiv pentru Legile Justiției nu vor fi analizele CSM, ale Baroului, ale asociațiilor oamenilor de Drept – ci opiniile unor „specialiști” arondați PNL, USR și, probabil, UDMR. Sau, cum spune Orban – ”specialiștii în care avem NOI încredere”.

  Cu alte cuvinte, politizare pe față a Legilor Justiției – după ani de zile de acuzații la adresa PSD cu privire la… ”politizarea Justiției”.

  De menționat că, săptămâna trecută, Orban declara că  ”Proiectele de modificare ale legilor justiţiei vor trebui să facă obiectul unor ample dezbateri în societate” și că ”va fi supus dezbaterii în Coaliţie, în societate, în organizaţiile profesionale din domeniu”.

  Ipocrizie… sau ce?

  De altfel, ipocrizia lui Orban este dovedită chiar de vorbele ministrului Justiției – Stelian Ion, USR: ”80% din reglementările pe legile justiției provin din proiectul PNL - proiectul are la bază viziunea guvernării anterioare, deci provine de la colegii din PNL”.

   

  Tematic

  Cioloș a aplaudat plecarea lui Viktor Orban din PPE
  NUCLEARA: Orban denunță o CONSPIRAȚIE înainte de votul la SIIJ – DNA, folosit!
  CCR a respins sesizarea AUR care îl viza pe Ludovic Orban
  Tagurile:
  Ludovic Orban

  Știrile Zilei