14:41 19 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.46
 • USD17.90
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  9908114

  Fostul șef militar al Serviciului de informații externe dă o lovitură unui partid – anunț făcut în miez de noapte! Care ar fi motivele

  BUCUREȘTI, 7 apr – Sputnik. Lovitură teribilă încasată chiar la miezul nopții de fostul premier Victor Ponta: fostul șef militar al SIE, generalul Silviu Predoiu și-a anunțat demisia din ProRomânia!

  A fost primul și și singurul pas în politică făcut de generalul care spune acum că, la momentul intrării ”au fost puțini cei care atunci m-au încurajat”.

  ”Imediat după rezultatul foarte slab înregistrat în alegerile parlamentare din decembrie anul trecut, am fost primul membru al conducerii partidului care, tot public, anunța că rămâne în partid pentru a contribui la schimbarea modului în care se face politică în țara noastră”, arată generalul.

  Și, totuși… ”astăzi, la 15 luni de la înregistrarea cererii de adeziune, am hotărât, nu cu ușurință, să mă retrag din partid”.

  ”Motivele concrete pentru decizia mea din această dimineață le-am prezentat în demisia depusă, iar ele au o relevanță redusă pentru cei mai mulți dintre Dvs.”, spune misterios generalul.

  Predoiu spune că a întâlnit în partid ”oameni minunați,  sinceri, onești, altruiști, aduși acolo de dorința sinceră de a face ceva pentru ceilalți, pentru comunitate”, dar și ”persoane pe care nu aș fi dorit să le cunosc, oameni mici însă cu ambiții uriașe, animați doar de interese, fără niciun fel de convingeri sau principii”.

  ”În fapt, cred că motivele pentru care plec din acest partid sunt exact cele care-i determină pe cei mai mulți dintre cunoscuții mei să spună că nu vor să aibă nimic de-a face cu politica”, spune generalul.

  Și, interesant, recunoaște că NU a putut încă să afle ”suficient de multe despre cum ar trebui să fie lucrurile în politică, dar nu voi renunța până nu reușesc”.

  Desigur, ultima afirmație este o palmă pentru Ponta, dacă mai era nevoie.

  Dar, sunt câteva observații de făcut: generalul Predoiu a acordat, în premieră, un frumos și curajos interviu lui Mihai Gâdea. Un eveniment, s-ar putea spune… dar e greu de crezut că a fost doar… unul de presă.

  În al doilea rând, se auzea de o venire importantă către PSD. Să fie generalul?... Să fie Victor Ponta cu partid cu tot? Mai curând a doua variantă.

  În privința generalului Predoiu și a grupului de putere din care face parte Antena 3 (Gâdea) există un important precedent în materie de SIE: fostul șef al generalului Predoiu, Constantin Rotaru, ex-director SIE, a fost câțiva ani director al trustului Intact – Antena, ca om de mare încredere al ”Mogulului”.

  Vom asista oare la o consolidare a echipei politice pe care  Dan Voiculescu o construiește, cu răbdare?

  Tagurile:
  Pro România, Politică, Victor Ponta, Silviu Predoiu

  Știrile Zilei