18:51 07 Mai 2021
În direct
 • EUR21.48
 • USD17.84
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  24705

  Premierul României a explicat dacă vom intra sau nu în carantină, așa cum a propus secretaruld e stat de la Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan. Ce trebuie să facă toți românii.

  BUCUREȘTI, 7 apr – Sputnik. Secretaruld e stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a afirmat, în repetate rânduri, că ar fi bine ca în România să fie instituită o carantină de cel puțin două săptămâni.

  Premierul României, Florin Cîțu, a respins această propunere. Mai mult, șeful Executivului a reluat ideea potrivit căreia restricțiile s-ar putea relaxa o dată cu prima zi a lunii iunie.

  Acesta spune că a avut o discuție cu secretarul de stat în Ministerul Sănătății și că aceasta dat un exemplu teoretic – cele două săptămâni sunt legate de evoluția virusului.

  ”Era o discuție teoretică, nu era o discuție ipotetică, nu era o propunere, în acest sens. Nu luăm în calcul o carantinare, m-am opus din primul moment, am spus că nu va exista un lockdown în România generalizat, nu va exista nici o carantinare. Mergem, așa cum vedeți, în direcția relaxării, dar cu această condiție: să ne vaccinăm cu toții”, a declarat Florin Cîțu, la finalul ședinței de Guvern de astăzi.

  Șeful Executivului a subliniat că 1 iunie se poate întâmpla numai dacă ne vaccinăm, altfel nu avem nici o șansă.

  Tematic

  Adina Alberts, mesaj fulminant către premierul Florin Cîțu
  Săptămâna în care se anunță prima DEMISIE din Guvernul Cîțu: ”Răspunde penal, am datele”
  Premierul Cîțu, mesaj de ultimă oră despre restricții
  Tagurile:
  carantină, Florin Cîţu

  Știrile Zilei