04:47 18 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.38
 • USD17.87
 • RUB0.23
 • RON4.34
 • UAH0.64
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  53119

  Președintele și premierul au avut o întâlnire dincolo de Constituție, în urma căreia Iohannis a transmis un comunicat uluitor față de situația din școli

  BUCUREȘTI, 8 apr – Sputnik. Președintele Iohannis, a avut astăzi o întâlnire cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în cadrul căreia au fost abordate ”teme privind sistemul educațional, precum și modalitatea de derulare și de finalizare a anului școlar 2020-2021, în condiții de siguranță pentru toți participanții la procesul de învățământ”, transmite Președinția.

  Primul comentariu: NU este atribuția constituțională a președintelui de a chema miniștri și a ține ședințe cu ei! Dar ce contează pentru Iohannis! Mai ales că e stare de alertă… tot neconstituțională…

  Ei bine, în acest context neconstituțional, președintele și ministru ”au fost evaluate demersurile realizate pentru asigurarea măsurilor de protecție sanitară la nivelul unităților școlare”.

  Aflăm că președintele Iohannis a ”apreciat acțiunile Ministerului Educației referitoare la campania de vaccinare” pentru comunitățile școlare și universitare și a evidențiat, totodată, ”necesitatea intensificării procesului de vaccinare”.

  ”Imunizarea într-un număr cât mai mare a personalului din sistemul de învățământ va permite desfășurarea în siguranță a cursurilor, atât cadrele didactice, cât și elevii fiind, astfel, protejați împotriva infectării cu SARS-CoV-2”, spune Iohannis.

  Declarația președintelui este uluitoare, în condițiile în care chiar ministrul reclama, acum două săptămâni, că rata de testare din școli este „inadmisibilă”!

  Mai mult, chiar ministrul preciza recent că ”existența testelor non invazive în școli” este o condiție de bază pentru reluarea cursurilor la începutul lunii iunie!

  Ori, acum, la discuția de la Cotroceni… nimic!

  ”În ceea ce privește reluarea cursurilor după actuala vacanță, se vor aplica aceleași scenarii pe baza cărora s-a desfășurat activitatea didactică în acest semestru”, spune președintele, arătând că ”Obiectivul principal este reîntoarcerea în clase a tuturor elevilor cât mai curând posibil, dar acest lucru depinde direct de evoluția epidemiologică”.

  Deci, e vorba de schimbare, de omisiune, de brambureală – sau de toate la un loc? Sau de faptul că președintele și ministrul Educației s-au convins că NU se poate colabora cu ministerul condus de Vlad Voiculescu?

  În final, comunicatul prezidențial aruncă o perdea de fum – ”Nevoia de consolidare a unor conduceri performante la nivel preuniversitar”.

  ”În acest sens, în perioada următoare, Ministerul Educației va stabili metodologia și criteriile pentru organizarea concursurilor de ocupare a funcțiilor de directori și directori adjuncți”, se arată în Comunicat deși… ce legătură are președintele României cu ”organizarea concursurilor de ocupare a funcțiilor” din MEC?!

  Curat neconstituțional, coane Klaus!

  Deci, un comunicat uluitor, care demonstrează haosul și brambureala guvernării!

  Tematic

  Ce joc face Sorin Cîmpeanu și când se va dezumfla gogoașa?
  În atenția educatoarelor: Cîmpeanu a publicat lista cu numărul grădinițelor deschise
  Cîmpeanu trimite azi secretarii de stat în țară:ce urmărește
  Tagurile:
  Sorin Cîmpeanu, Klaus Iohannis

  Știrile Zilei