19:26 21 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.33
 • USD17.90
 • RUB0.25
 • RON4.33
 • UAH0.66
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  26568307

  Ambasadorul Germaniei la București a prezentat o statistică devastatoare pentru Klaus Iohannis – fără drept la replică, e un caz demn de consemnat în istorie.

  BUCUREȘTI, 9 apr – Sputnik. Ambasadorul Germaniei la București, Cord Meier-Klodt, a acordat un interviu pentru WallStreet.ro în care face o afirmație șocantă: ”Numărul cetățenilor români din Germania a crescut de cel puțin 7 ori în ultimii 10 ani”.

  Frapează faptul că nu se referă nici la data intrării în UE, nici la intrarea în criza din 2008-2009, ci la finalul perioadei Băsescu și, mai ales, la mandatele Iohannis. Practic, Iohannis tutelează un fenomen istoric – cea mai mare migrație a românilor în Germania.

  Un fenomen grav pentru România – care ar putea fi DEFINITORIU pentru președinția Iohannis!

  Cunoscutul ziarist Bogdan Tiberiu Iacob titrează: ”MAREA REALIZARE e regimului Iohannis: românii MIGREAZĂ PE CAPETE în Germania”.

  ”În ultimii 3 ani ai regimului Băsescu și în cei 7 ani de regim Iohannis, s-a produs un fenomen dramatic pentru noi, în sensul că a crescut imens numărul românilor – personal calificat și mulți medici și IT-iști – care s-au stabilit în Germania, informația fiind furnizată chiar de ambasadorul acestei țări la București, Cord Meier-Klodt”, consemnează ziaristul în Inpolitics

  Iată și de declară Excelența Sa, Cord Meier-Klodt: ”Numărul cetățenilor români din Germania a crescut de cel puțin 7 ori în ultimii 10 ani. (…) Mulți dintre aceștia reprezintă resursă umană calificată, fiind vorba mai ales de medici și specialiști IT”.

  ”La aceștia se adaugă vara un număr important – de altfel și pentru economia germană – de lucrători sezonieri români în construcții și agricultură. Mulți români lucrează pe tot parcursul anului în industria cărnii și industria alimentară”, spune ambasadorul.

  Cord Meier-Klodt consideră că este ”în principiu un lucru bun” pentru că ”flexibilitatea lucrătorilor este povestea de succes a unității europene”. Dar, pentru România?...

  ”În același timp, este greu pentru România atunci când personalul calificat, mai ales din domeniul sănătății, emigrează”, consideră ambasadorul ”motorului Europei”.

  Un adevăr pe care România îl resimte dureros – dar despre care Iohannis nu vorbește. Va vorbi, așa cum spuneam, istoria.

  Deci, România lui Iohannis concurează Siria și Irakul la capitolul creștere exponențială a emigrării către Germania – în condițiile în care Siria are un război de 10 ani, iar România pe Iohannis (7 ani) și Băsescu (3 ani). Ce coincidență!...

  Tematic

  Ultima oră: Temă globalistă, preluată abil de Iohannis – amestecată cu pandemia
  Se îngroașă gluma: Iohannis a primit ultimatum!
  Oana Lovin îi întoarce ”plăcuța suedeză” lui Iohannis! ”Suntem în război, totul e permis”
  Tagurile:
  Ambasador, Klaus Iohannis

  Știrile Zilei