05:03 20 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  12105

  USR nu renunță la tonul său agresiv și la orgoliul său nemăsurat, apărându-se de revocarea lui Voiculescu prin acuzarea ”mafiei din sănătate”.

  BUCUREȘTI, 14 apr – Sputnik. Revocarea ministrului Sănătății i-a căzut greu USR-ului, care invocă în apărarea sa ”mafia din sănătate” care ar fi avut un rol în scoaterea lui Voiculescu din Guvern.

  „Mafia din sănătate să nu se bucure prea devreme”, a reacționat deputatul USR Iulian Bulai care i-a amenințat pe „toți cei care sabotează reformele din sistemul de sănătate”, că vor plăti, mai devreme sau mai târziu.

  „Mafia din sănătate să nu se bucure prea devreme. Continuăm lupta. Îi mulțumesc lui Vlad Voiculescu pentru ce a făcut până acum. Toți cei care sabotează reformele din sistemul de sănătate vor plăti, mai devreme sau mai târziu. Toți cei care susțin mafia vor deconta această decizie. Lupta continuă”, a fost reacția lui Iulian Bulai la revocarea ministrului USR.

  Dacă USR strigă ca din gură de șarpe că e nevinovat, la PLUS situația e și mai gravă: Dacian Cioloș se pare că nici nu ar fi  fost informat despre intenția premierului Florin Cîțu de a-l demite pe ministrul Sănătății, ceea ce arată o ruptură foarte mare între partenerii aflați la guvernare. Dar chiar și pentru USR revocarea a căzut ca o bombă, pentru că nici Dan Barna nu se aștepta la o asemenea decizie și nu știa că Voiculescu va fi pus pe tușă înainte de a fi chemat de premierul Florin Cîțu pentru a i se comunica decizia.

  De altfel, reacția lui Dacian Cioloș confirmă surpriza sa neplăcută pentru nu este îndreptată înspre asumarea greșelilor proprii, ci înspre comportamentul PNL.

  „Modul în care a procedat Florin Cîțu, înaintând președintelui Klaus Iohannis cererea de demitere a lui Vlad Voiculescu fără consultarea conducerii Alianței USR PLUS și a Coaliției, este absolut inacceptabil”, a comentat Cioloș pe Facebook.

  El a anunțat că va avea loc o ședință a conducerii Alianței USR-PLUS în care se va decide cursul acțiunii, o promisiune cu subînțelesuri care lasă deschisă inclusiv opțiunea ieșirii de la guvernare.

  Tematic

  USR, acuzație care aruncă în aer Coaliția: ”În guvernarea PNL-Orban s-a furat enorm!”
  Emanuel Ungureanu (USR): ”S-a murit cu zile din cauza proastei organizări a lui Arafat”
  Soluția USR după dezastrul de la Foișor: Să preia toate spitalele din România
  Tagurile:
  Sănătate, Dacian Cioloș, USR

  Știrile Zilei