05:44 25 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.49
 • USD17.99
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  39808

  La ora actuală, USR ar avea trei variante de înlocuire a lui Vlad Voiculescu în funcție de ministru al Sănătății.

  BUCUREȘTI, 15 apr – Sputnik. În momentul de față, USR se află în video-ședință, urmând a anunța în orele următoare varianta propusă pentru portofoliul Sănătății.

  Variantele USR se potrivesc cu titlul celebrului Western-Spaghetti: ”Bunul, răul și urâtul”. Concret, în momentul de față, variantele USR par a fi următoarele:

  BUNUL: Deputatul medic Adrian Wiener, despre care și liberalii au lansat un semnal pozitiv, prin liderul senatorilor PNL, Virgil Guran:

  ”Îl cunosc foarte bine pe domnul Wiener, este medic. Este un om echilibrat. Cunoaște sistemul și are soluții pentru sistem. Cunoaște foarte bine lucrurile. Mie mi-a făcut o impresie bună”, a declarat Guran la ”realitatea Plus”.

  RĂUL: Deputatul Emanuel Ungureanu – cel mai implicat parlamentar în problemele Sănătății, un dur față de abaterile sistemului, dar bun cunoscător și cu o viziune pragmatică.

  Are o activitate impresionată prin ONG-uri din domeniul Sănătății, are susținere publică și experiență politică. Este apreciat de mass media – dar nu se bucură de susținerea multor lideri din domeniul Sănătății, Ungureanu fiind un recordman al plângerilor la DNA.

  URÂTUL: Fostul ministru Vlad Voiculescu – în condițiile în care USR și mai ales PLUS ar decide să joace dur, să nu cedeze în fața PNL – și să revină cu aceeași propunere. Voiculescu are susținerea unor grupări de interese din țară și din afară, este puternic susținut din partid, dar este urât de mare parte din populație, cota lui încredere fiind cea mai mică din guvern și din istoria miniștrilor Sănătății.

  Acestea sunt cele trei variante  pe care USR le-ar avea la dispoziție, în condițiile în care vrea să rămână la guvernare. Și se pare că vrea, având interese mari la Transporturi și Economie.

  Oricum, fiind prima demitere din guvernarea Coaliției este precedentul care va fi folosit de acum înainte. Deci, fiecare pas trebuie atent calculat – așa că reacția de acum a USR va fi definitorie pentru mersul de acum înainte al Coaliției.

  Tematic

  USR, acuzație care aruncă în aer Coaliția: ”În guvernarea PNL-Orban s-a furat enorm!”
  Soluția USR după dezastrul de la Foișor: Să preia toate spitalele din România
  Emanuel Ungureanu (USR): ”S-a murit cu zile din cauza proastei organizări a lui Arafat”
  Tagurile:
  USR

  Știrile Zilei