10:48 13 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.52
 • USD17.69
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  37644

  USR are o reacție incendiară, în acest moment au anunțat retragerea susținerii pentru premierul Florin Cîțu.

  BUCUREȘTI, 14 apr – Sputnik. USR a adoptat o atitudine dură, radicală, după demiterea lui Vlad Voiculescu.

  Ședința USR s-a finalizat cu o decizie politică dură - ”Decizia de azi dimineață pune la îndoială capacitatea lui Cîțu de a conduce”, a spus Dan Barna.

  Într-un discurs puternic, Dan Barna l-a făcut praf pe Florin Cîțu, anunțând ferm retragerea susținerii politice pentru premierul liberal.

  ”Sunt de acord cu ce a spus premierul – Coaliția Nu stă într-un singur om”, a declarat ironic Dan Barna.

  USR a convocat o ședință de urgență a Coaliției, în această seară sau dimineață, pentru a vedea cum va merge guvernarea mai departe.

  ”Demiterea este o decizie unilaterala și imatură politic, ridică foarte mari semne de întrebare asupra capacitații domnului Cîțu de a conduce o coaliție în aceasta perioadă”, a spus Barna subliniind că ”ne-am asumat să luăm deciziile împreună și asta s-a întâmplat până azi”.

  Despre ce s-a petrecut azi, Barna spune că ”dimineață, domnul Cîțu mi-a comunicat o decizie luata și trimisă Președintelui - nu a existat o consultare anterioară”.

  ”Este o decizie care aruncă coaliția de guvernare într-o criză majoră”, spune Barna, anunțând ferm – ”Din acest moment, premierul Florin Cîțu nu mai are susținerea alianței USR PLUS”.

  Barna a precizat și că ”preluarea de către mine a interimatului la Ministerul Sănătății e o decizie luată fără consultare, unilaterală și confirmă imaturitate politică”.

  ”S-a discutat despre evaluarea și dreptul premierului de a evalua miniștri – noi susținem aceste drept, numai că demiterea din această dimineață NU s-a bazat pe nicio evaluare”, a spus Barna, ”Înțeleg că premierul și-a asumat unilateral această decizie - NU există o astfel de evaluare”.

  Ca atare, Barna spune că ”o coaliție nu poate exista decât în condiții de respect - cerem o întâlnire de urgență a coaliției pentru a avea o ședință pentru a discuta retragerea încrerederii premierului Cîțu și continuarea guvernării”.

  Tematic

  Cele 3 variante USR de ministru al Sănătății: ”Bunul”, ”Răul” și ”Urâtul”!
  Soluția USR după dezastrul de la Foișor: Să preia toate spitalele din România
  USR acuză ”mafia din Sănătate”, Cioloș e pe dinafară
  Tagurile:
  Florin Cîţu, Dan Barna

  Știrile Zilei