00:19 17 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.45
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  31706

  Fostul ministru al Sănătății a lansat mai multe atacuri la adresa premierului României, Florin Cîțu, după ce acesta l-a demis. Printre altele, Voiculescu spune că premierul a vorbit despre lucruri pe care nu le cunoștea.

  BUCUREȘTI, 16 apr – Sputnik. Ministrul demis al Sănătății, Vlad Voiculescu, iese la rampă și lansează o rafală de atacuri la adresa premierului Florin Cîțu.

  Voiculescu a explicat că mandatul său s-a încheiat acum două zile și asta a pus punct unui șir de 113 zile de ciocniri între mentalități.

  ”Sunt aici să vă spun și m-am gândit mult, aș prefera să fiu cât se poate de sincer și să spun că în continuare mi-e teamă pentru oamenii din țara asta. Pentru cei care au nevoie de ajutor, care sunt văzuți de politicieni pur și simplu ca electorat”, a declarat Vlad Voiculescu.

  Acesta a susținut că a preluat Ministerul Sănătății în colaps.

  Referitor la afirmația privind ciocnirea mentalităților, Vlad Voiculescu a a vorbit despre vaccinare, despre care spune că a insistat, la începutul acestuia an, ca imunizarea să fie făcută mai întâi pentru bătrâni și bolnavi, însă a fost decizia altcuiva ca lucrurile să se întâmple altfel.

  Mai mult, Voiculescu a lansat un atac în rafală la adresa lui Florin Cîțu. El spune că gestionarea pandemiei, așa cum s-a petrecut în ultimele luni, a avut parte de câteva episoade pe care publicul le-a realizat mai puțin. Și anume că premierul României nu a discutat aproape niciodată cu Ministerul Sănătății și că premierul a lansat ținte fără să discute cu nimeni.

  Mai mult, spune despre Florin Cîțu faptul că acesta s-a transformat în întâiul epidemiolog al României, vorbind despre lucruri pe care nu le cunoștea, pe care nu le-a discutat cu experții.

  ”Fiecare accident din sistemul sanitar a fost manipulat, folosit politic de către opoziție. Sigur, este firesc. Ce este nefiresc e ca parteneri de coaliție să folosească accidente sau moduri mai puțin perfecte de a aborda o situație precum cele de la Foișor, respectiv de la Babeș, lucruri care nu țineau de Ministerul Sănătății. Spun că responsabilitatea clară pentru evacuarea de la Foișor era în sarcina altcuiva”, a punctat Voiculescu.

  Acesta a subliniat că a lăsat lucrurile să treacă, pentru că s-a gândit că într-un guvern de coaliție există limite, dar că, în final, s-a pomenit cu un premier care își bate joc de munca unei echipe.

  Tagurile:
  Vlad Voiculescu, Florin Cîţu

  Știrile Zilei