20:31 24 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.98
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  6582292

  Vestea că ancheta numărării voturilor a dat câștig de cauză lui Dan Tudorache (PSD) la Sectorul 1 a apărut aseară ca o știre de presă ”pe surse” – dar a fost confirmată ulterior de la cel mai înalt nivel politic

  BUCUREȘTI, 20 apr – Sputnik. Aseară, publicația ”Ziua News” titra: ”S-a terminat renumărarea voturilor de la Sectorul 1 al Capitalei. Tudorache ar fi bătut-o pe Armand cu peste 1.360 de voturi (surse)”.

  În text se arată că ”polițiștii si procurorii din Operatiunea "Frauda de la Sectorul 1" au terminat renumărarea voturilor de la alegerile locale care au avut loc anul trecut” și că surse din anchetă au precizat pentru Ziuanews că diferență ar fi cea menționată: 1.360 de voturi in favoarea lui Daniel Tudorache de la PSD, și deci Clotilde Armand ar fi pierdut cursa electorală!

  Știrea a fost preluată de mass media – nu au existat replici clare, în schimb preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a confirmat știrea!

  Ciolacu spune chiar că interesul USR de a desființa urgent SIIJ se datorează tocmai faptului un procuror de la SIIJ se ocupă de ancheta numărării voturilor.

  ”Ce aflăm în seara asta? Ancheta de la SIIJ, pentru că şeful biroului electoral de sector era un magistrat şi ancheta e dusă de către SIIJ, aflăm că de fapt doamna Clotilde a pierdut alegerile”, a spus Ciolacu, completând ”Mai sunt 220 de saci de numărat, dar trendul electoral este unul foarte clar”.

  În direct la TVR1, Ciolacu a confirmat: ”Domnul Tudorache a câştigat alegerile”, arătând că intenția USR e clară: ”În momentul în care se desfiinţează SIIJ, se desfiinţează şi această anchetă”.

  Ciolacu a subliniat că PSD ”va strânge semnături pentru organizarea unui referendum şi pentru organizarea de alegeri la Sectorul 1”.

  ”Presupun că doamna Clotilde nu e bolşevică, ca pe timpul lui Stalin, nu contează cine votează, contează cine numără, îşi va da demisia - va pleca”, spune Ciolacu, punctând – ”SIIJ nu se va desfiinţa până ancheta va fi finalizată”.
  Tagurile:
  Dan Tudorache, București, numărarea voturilor, Alegeri, Clotilde Armand

  Știrile Zilei