23:46 12 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.52
 • USD17.69
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  35918

  Președintele nu s-a implicate vizibil în conflictul din Coaliție – azi iese din umbră pentru o întâlnire crucială, într-un context tensionat

  BUCUREȘTI, 20 apr – Sputnik. Pare uluitor, dar între 8 aprilie și azi, 20 aprilie, agenda președintelui României a fost… goală! 2 săptămâni de inactivitate?

  Evident, în situația tensionată din Coaliție, dar și în cea externă în care România a fost implicată, președintele a avut și alte activități – dar care nu au fost făcute publice.

  Este normal așa ceva? Poate că nu.

  Cert este că azi, la ora 17.30, președintele Iohannis o primește la Palatul Cotroceni pe președinta Republicii Moldova, Maia Sandu.

  Întâlnirea, anunțată de Administrația Prezidențială, are loc în contextul complicat din vecinătatea estică – situație în care Moldova păstrează o atitudine diplomatică, de neimplicare, în schimb România, prin ministrul de Externe și alți demnitari este împinsă într-o atitudine contestabilă.

  De aceea, întâlnirea este extrem de importantă – și vine într-un moment crucial.

  De precizat că, după întâlnirea cu Iohannis, Maia Sandu va fi primită și de premierul Florin Cîţu la Palatul Victoria, de  la 18.30.

   

  Agenda prezidențială
  © Screenshot / Președintele României
  Agenda prezidențială
  Tagurile:
  Klaus Iohannis

  Știrile Zilei