05:37 12 Mai 2021
În direct
 • EUR21.63
 • USD17.79
 • RUB0.24
 • RON4.39
 • UAH0.64
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  306311

  După multe ore de discuții, s-a anunțat că partidele din Coaliție au semnat un nou document – ”o completare”. Aparent e pace – dar lipsește un element ESENȚIAL din anunț

  BUCUREȘTI, 20 apr – Sputnik. Aparent mulțumit de rezultatele discuțiilor, Ludovic Orban, președintele PNL, a anunțat, la finalul dezbaterilor din Coaliție,  semnarea unui nou document care ar pune capăt crizei. 

  ”După două zile de discuții serioase, am semnat o completare la acordul de coaliție care să aducă proceduri și puncte de vedere și care să ducă la creșterea încrederii în parteneri, la îmbunătățirea mecanismelor de funcționare a coaliției și a performanței”, a declarat Orban.

  Ironic, Orban a adăugat că aceia care ”au pariat pe faptul că nu ne vom înțelege și-au făcut iluzii”.

  ”Cooperăm, ne bazăm pe respect reciproc, încredere, solidaritate și suntem preocupați de o guvernare care să ducă la o îmbunătățire a vieții românilor”, a declarat Orban.

  Florin Cîțu a spus victorios: ”Coaliția merge mai departe”. De fapt, el merge mai departe… ”Am făcut un pas important pentru a avea o guvernare mai coerentă”.

  ”Ne asumăm campania de vaccinare - e important să fie de succes, deciziile pe care le luăm le luăm în consultare și le vom lua pentru cetățenii României”, a spus Cîțu, arătând că ”de mâine vom avea un ministru al Sănătății care va avea susținerea mea și a colegilor cabinetului pe care îl conduc”.

  Cine este acest ministru? Nimeni nu spune ceva! Deci, motivul care a declanșat criza – lipsește din documentul ”rezolvării”. Adică, lipsește… esențialul!

  Chiar și Dragoș Tudorache (PLUS-USR) a anunțat că partidul pe care îl reprezintă o să propună un nou ministru al Sănătății… mâine, dar nu azi!

  Pe scurt, aparent e liniște în Coaliție, dar lipsește esențialul, mai ales în pandemie: ministrul Sănătății.

  Tematic

  Știrea zilei: PNL, USR și UDMR pun la cale o mare lovitură, afectează grav România!
  USR, acuzație care aruncă în aer Coaliția: ”În guvernarea PNL-Orban s-a furat enorm!”
  Grevă la Metrou, HAOS creat de USR și PNL în Capitală! Oamenii aleg lupta pentru drepturi!

  Știrile Zilei