01:32 17 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.72
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  29518

  Președintele României a avut o primă reacție după ce a aflat de nenorocirea de la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Slatina, acolo unde s-a produs un incendiu.

  BUCUREȘTI, 21 apr – Sputnik. Reacție de la cel mai înalt nivel cu privire la nenorocirea produsă în această dimineață la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Slatina: președintele României, Klaus Iohannis, a declarat că vestea primită este una tristă.

  ”Datele de până acum, însă, ne arată că nu sunt persoane grav rănite. Persoanele care se aflau în incintă au fost evacuate și pompierii abia intră acolo să vadă dacă nu cumva a mai rămas cineva. Situația definitivă va fi prezentată de cei care sunt acolo, dar deocamdată, din fericire, nu este așa de grav cum ar fi putut să pară la început”, a precizat președintele României.

  În opinia șefului statului, semnalul de alarmă este clar, este nevoie de reformă. Mai exact, trebuie să fie făcute spitale mai performante, mai sigure și a dat asigurări că va vorbi despre aceste lucruri în seara zilei de astăzi, 21 aprilie 2021.

  Incendiul s-a produs de la un izolator unde se afla un pacient în sevraj. Omul ar fi dat foc, iar cei 37 de pacienți au fost evacuați.

  De asemenea, 4 pacienți și un cadrul medical au fost duși la UPU Slatina. Sunt în afara pericolului, informează.

  Focul a fost lichidat.

  Tagurile:
  incendiu, Klaus Iohannis

  Știrile Zilei