04:45 14 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.50
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  40534

  Președintele Klaus Iohannis nu se arată conciliant cu cei de la USR PLUS – gruparea radicală e pusă la punct fără drept la replică.

  BUCUREȘTI, 21 apr – Sputnik. Președintele Iohannis le-a arătat celor din USR PLUS cine este ”jupân”: el și PNL!

  Cu ocazia scurtei conferințe de presă ocazionată de vizita la centrul mobil de vaccinare din Afumați, Ilfov, Iohannis a dat câteva replici ferm, care pun USR PLUS la colț.

  Astfel, întrebat cine consideră că are dreptate, ”cei din USR-PLUS, care spun, prin vocea lui Dan Barna, că această campanie de vaccinare este un eșec, sau Partidul Național Liberal și premierul, care spun că este o campanie de succes?”, Iohannis a replicat ferm:

  ”Campania de vaccinare este un succes (…) Este o reușită certă și acest lucru puteți să îl verificați foarte simplu, există statistici europene. Dacă ne uităm la persoanele vaccinate cu două doze, deci persoanele imunizate, suntem pe locul patru în Europa. (…) Deci, pot să vă spun simplu: campania de vaccinare până acum a fost un succes și va fi un succes până la sfârșit”.

  Deci, i-a închis gura lui Dan Barna fără nicio discuție! Și la fel celor care au contestat ceea ce s-a petrecut în campania de vaccinare.

  La fel de ferm a fost președintele când a venit vorba de demiterea lui Vlad Voiculescu. ”Considerați demiterea lui Vlad Voiculescu o decizie corectă?”, a întrebat presa.

  ”Modificarea din Guvern care s-a făcut a fost corectă”, a fost reacția clară, fără replică a lui Iohannis, dată chiar în finalul conferinței de presă

  Cu alte cuvinte, Iohannis i-a dat una peste gură și lui Dacian Cioloș, care declarase că ”Vlad Voiculescu este atacat pentru publicarea datelor referitoare la vaccinare” și că ”demersul său este un gest de normalitate”.

  ”Vlad Voiculescu are toată susținerea mea în ceea ce privește luarea unor astfel de decizii”, declara Cioloș – care și-a luat palma de la Iohannis odată cu Barna.

  Tematic

  Sondaj de ultimă oră: Iohannis, făcut de râs! Îi e teamă președintelui?
  Klaus Iohannis a reiterat susținerea pentru agenda de reforme a Maiei Sandu
  Iohannis iese din umbră – întâlnire crucială, AZI!
  Tagurile:
  Dacian Cioloș, Dan Barna, Klaus Iohannis

  Știrile Zilei