22:00 18 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  844141

  Un subiect despre care Iohannis, Cîțu, dar și miniștrii USR și PNL au tăcut brusc – și care, dacă se adeverește varianta expusă, e un dezastru pentru România – pe care NU îl vor putea ascunde!

  BUCUREȘTI, 22 apr – Sputnik. Vă aduceți aminte cum spuneau liberalii că Iohannis „s-a luptat” pentru cele 80 de  miliarde? Cum construiau deja autostrăzi, spitale și aduceau România în secolul XXII?

  Ei bine, unde sunt banii – dar mai ales de ce se tace atât de… tare pe acest subiect?

  Întrebarea pare să aibă un răspuns nedorit – România NU a fost în stare să prezinte un plan de redresare clar, coerent și mai ales acceptabil pentru UE. Asta spunea ieri europarlamentarul Victor Negrescu – și asta spune acum și cunoscutul economist Adrian Câciu!

  ”Nu vi se pare că este o liniște mormântală pe subiectul vizitei ministrului Ghinea la Bruxelles de săptămâna trecută pentru prezentarea PNRR si a programelor operaționale?”, întreabă Adrian Câciu, punctând – ”Păi e și normal!”.

  Într-o exprimare plastică, Adrian Câciu spune că Ghinea ”a plecat cu șuturi de la Bruxelles” și că ”totul e praf, sunt probleme mari pe PNRR, mare parte din el respins și trimis la refăcut dar jalea este și mai mare pe cadrul financiar multianual 2021-2027”.

  ”Cristian Ghinea s-a ascuns de frică de când s-a întors în țară”, scrie Adrian Câciu, ba chiar mai mult decât atât ”a instituit omerta la Ministerul pe care îl conduce astfel încât să nu afle nimeni cum a făcut praf PNRR și programele operaționale”.

  Tradus: fondurile europene, celebrele 80 de miliarde de euro ale lui Iohannis ”sunt în mare pericol”, dezvăluie Adrian Câciu. În schimb, ministrul Ghinea… ”tace și se ascunde!”.

  ”Vă dau o știre: pe programele operaționale din CFM 2021-2027 nu vom lua nici un ban în anul 2021, pentru că nu vor fi aprobate până la final de an”, spune ferm economistul.

  În privința PNRR, Adrian Câciu crede că ”ne vor aproba de milă prin iulie –august”, dar… ”știind că nu vom face absorbție...”..

  ”Uitați de reforme, de ținte, de obiective. Niște habarniști!”, spune Adrian Câciu, subliniind – ”Asta este realitatea care se suprapune peste absorbția dezastruoasă realizată de Ghinea pe CFM 2014-2020” – în cifre ”doar 168 milioane de euro din peste 7 miliarde”.

  Ei bine, concluzia scandaloasă și provocare la replică este clară: ”Asta vi se ascunde! Dezastrul din fondurile europene!”.

  Așteptăm reacțiile celor implicați: Iohannis, Cîțu, Nazare, Ghinea etc. Adică multe nume, multe vorbe – prea puțini concret!

  Tagurile:
  Florin Cîţu, Claus Iohannis

  Știrile Zilei