01:36 14 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.50
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  354150

  Răsturnare de situație la nivel european: AUR poate să devină coleg cu partidul lui Viktor Orban după ce Fidesz a făcut primul pas spre conservatorii europeni, mișcarea unde vrea să se afilieze și partidul lui George Simion

  BRUXELLES, 22 apr – Sputnik. Supriză pe piața politică europeană: delegaţia Fidesz din Consiliul Europei s-a alăturat Grupului Alianţei Conservatorilor şi Democraţilor din Consiliul Europei, care are ca și corespondent în Parlamentul European grupul ECR unde vrea să se afilieze și partidul AUR din România!

  Anunțul apropierii de conservatorii reformiști a fost făcut de preşedintele Comisiei de Politică Externă a Parlamentului de la Budapesta, Zsolt Németh, după şedinţa din cadrul reuniunii de o săptămână a Adunării Parlamentare din Consiliul Europei.

  În declaraţia sa, politicianul ungar a subliniat că aderarea la grupul conservatorilor europeni reprezintă un pas important către realizarea unei cooperări în cadrul dreptei europene, în cadrul forului Consiliului Europei.

  Potrivit lui Zsolt Németh, forţa dominantă a grupului constă, printre altele, în faptul că din el fac parte, printre altele, Partidul Conservativ din Regatul Unit, Partidul Lege şi Justiţie (PiS) din Polonia, respectiv două dintre partidele din Italia, Liga şi Fratelli d’Italia.

  Fidesz începe astfel să își clarifice poziția la nivel european după ce a plecat din grupul PPE din cauza incompatibilității cu politica pro-migrație și pro-LGBT a acestui grup.

  O întâlnire recentă a avut loc între Viktor Orbán, Matteo Salvini și premierul polonez Mateusz Morawiecki, tocmai la Budapesta, arătând colaborarea între partidele lor de orientarea conservatoare. Cu AUR care dorește să intre în rândul conservatorilor europeni, este posibil ca în curând George Simion să devină coleg în mod oficial cu Viktor Orban!

  Tagurile:
  AUR, Victor Orban

  Știrile Zilei