19:33 13 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.52
 • USD17.69
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  15006

  Klaus Iohannis a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Veteranilor de Război, în care spune că aceștia reprezintă ”expresia vie a onoarei și demnității Armatei Române”. În opinia sa, veteranii sunt ambasadori veritabili ai României în relația cu aliații și partenerii.

  BUCUREȘTI, 29 apr – Sputnik. Ziua Veteranilor de Război este sărbătorită, în fiecare an, în România, în data de 29 aprilie.

  Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis, cu acest prilej, un mesaj tuturor veteranilor de război din România, despre care spune că reprezintă expresia vie a onoarei și demnității Armatei României, care a fost, este și va fi garantul securității naționale, dar sunt și veritabili ambasadori ai țării noastre în relația cu aliații și partenerii.

  ”Această zi specială reprezintă nu numai momentul în care întreaga națiune onorează meritele deosebite ale fiilor săi, dar și un prilej de a cultiva tinerei generații dragostea de glia strămoșească, de tradițiile și valorile naționale, ca elemente fundamentale de menținere a filonului românesc în marea familie a democrațiilor europene cu care națiunea noastră împărtășește valori și idealuri comune”, spune Klaus Iohannis.

  Referitor la faptul că Ziua Veteranilor este marcată, în acest an, într-un cadru mai restrictiv, din pricina pandemiei de coronavirus, președintele României a ținut să sublinieze că acest lucru nu diminuează recunoștința pe care urmașii o aduc celor care au pus supraviețuirea patriei mai presus de propria lor viață.

  ”Dragi veterani de război, întreaga Românie vă mulțumește pentru spiritul de sacrificiu pe care l-ați probat pe timpul războaielor, dar și ulterior încheierii acestora, în perioadele dificile prin care țara noastră a trecut. Aveți întreaga mea admirație și recunoștință pentru activitatea dumneavoastră”, a transmis Iohannis.

  Președintele României le-a urat multă sănătate veteranilor, o viață liniștită într-o țară care îi respectă și care le recunoaște pe deplin meritele.

  De asemenea, fiindcă, în zilele următoare, vom celebra Sărbătorile Pascale, președintele României le-a transmis urări de bine, liniște și lumină în suflet.

  Tagurile:
  Veterani, Klaus Iohannis

  Știrile Zilei