21:53 24 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.98
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  68814

  Premierul Florin Cîțu a făcut declarații cu privire la relaxarea restricțiilor impuse pe fundalul pandemiei de coronavirus în România și, de asemenea, a vorbit despre momentul în care se va renunța la masca medicinală.

  BUCUREȘTI, 4 mai – Sputnik. Prim-ministrul României, Florin Cîțu, a declarat, într-o conferință de presă de marți, că în România s-ar putea renunța la purtatul măștii în spațiul deschis abia spre 1 august și aceasta doar cu condiția că rata de vaccinare ajunge la 60%.

  Vorbim despre renunțarea la masca de protecție în orașe, dar și la mare sau la munte.

  ”În primul rând sunt câteva lucruri pe care cu toţii le aşteptăm pentru sezonul estival: este clar că putem vorbi de fără mască pe plajă, de exemplu, fără mască dacă mergem la munte în drumeţie, etc... Dar putem să vorbim şi de facilităţi pentru persoanele vaccinate”, a declarat Florin Cîţu.

  Acesta subliniat că este nevoia ca populația să se vaccineze și a apreciat pozitiv maratonul vaccinării care a început în municipiul București.

  Florin Cîțu a mai spus că facilități, precum accesul în spații închise gen restaurante, vor avea exclusiv persoanele vaccinate.
  Tagurile:
  Florin Cîţu, Restricții

  Știrile Zilei