06:10 12 Mai 2021
În direct
 • EUR21.63
 • USD17.79
 • RUB0.24
 • RON4.39
 • UAH0.64
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  659125

  Un anunț de ultimă oră arată că România lui Iohannis nu o altă prioritate decât banii europeni sau salariul minim pentru români: isteria ”îngrijorărilor” NATO.

  BUCUREȘTI, 4 mai – Sputnik. În condițiile în care România riscă să nu încaseze banii europeni din PNRR iar ultima cotație plasează țara noastră în zona de prognoză economică negativă, președintele României, Klaus Iohannis, va găzdui, luni, 10 mai 2021, Summitul Formatului București (B9) – în pregătirea  Summitului NATO care va fi organizat la Bruxelles, la 14 iunie 2021.

  Tema Summitului NATO este apărarea pe Flancul Estic – evident, în contextul ”recentelor evoluții îngrijorătoare de securitate din regiunea Mării Negre”. Cu alte cuvinte, NATO continuă isteria ”îngrijorărilor”, după ce o lună întreagă diverși vectori ai lor de propagandă au înnebunit lumea cu ”pericolul rusesc”, ”invazia Rusiei” și ”războiul cu Rusia”.

  Și, evident, nimic nu s-a confirmat – ci numai faptul că totul a fost o propagandă mincinoasă și isterică – marca NATO. De fapt, a fost modul NATO de a-și justifica existența și mai ales cererile de bani.

  Din păcate, această isterie a NATO înnebunește și populația care, pe lângă știrile alarmiste despre pandemie, lansate puternic și de oameni ai NATO, a fost bombardată și cu ”pericolul războiului” în care România se vedea implicată!

  Notabil este faptul că alături de Iohannis coorganizator este președintele Republicii Polone, Andrzej Duda.

  De precizat că evenimentul este organizat la inițiativa Președintelui României vor  participa, prin videoconferință, ceilalți șefi de state din Formatul București, precum și Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg.

  ”Dialogul și cooperarea cu partenerii din Vecinătatea Estică, sprijinul pentru consolidarea capacităților acestora de apărare, precum și sporirea rezilienței NATO, a aliaților și partenerilor în fața provocărilor actuale de securitate, vor fi, de asemenea, abordate de participanții la reuniunea de vârf”, transmite Președinția României într-un Comunicat. https://www.presidency.ro/ro/media/comunicate-de-presa/presedintele-romaniei-klaus-iohannis-va-gazdui-impreuna-cu-presedintele-republicii-polone-andrzej-duda-summitul-formatului-bucuresti-b9  

  Sursa menționată precizează și câteva ”informații de context”:

  -”Formatul București (B9) este o inițiativă lansată de Președintele României, Klaus Iohannis, și de Președintele Republicii Polone, Andrzej Duda, la care participă statele membre NATO situate pe Flancul Estic al Alianței: Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia și Ungaria”.

  - ”Primul Summit B9 a fost organizat la București, în noiembrie 2015. Reuniunile ulterioare la nivel înalt au avut loc la Varșovia (8 iunie 2018) și Košice (28 februarie 2019)”.

  Desigur, imediat după Summit-ul NATO vom afla și noutățile despre alte cheltuieli pentru ”apărare” pe care le va face România, țară care se apără de… ceea ce nu se poate demonstra că este real, dar NU se poate apăra de preluarea, pas cu pas, a tot ce are de către entități străine, majoritatea din state NATO. Parteneri, desigur!

  Tematic

  Sondaj sub egida Academiei: NATO, SUA, UE și Iohannis primesc… palme de la români!
  Pensii 2021: Iohannis a promulgat legea
  România pierde miliarde de EURO de la UE - Grapini îi acuză pe Iohannis și Cîțu
  Tagurile:
  Klaus Iohannis

  Știrile Zilei