15:32 18 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  19840

  George Simion și liderii AUR fac un demers hotărât pentru demiterea urgentă a președintelui USR PLUS din toate funcțiile publice, întrucât azi au ajuns la DNA dosare grele care îl vizează pe actualul vicepremier

  BUCUREȘTI, 11 mai – Sputnik. Un anunț de ultimă oră al co-președintelui AUR, George Simion anunță clar: ”AUR cere demiterea urgentă a lui Dan Barna din funcțiile publice”.

  Co-președintele AUR explică de ce face aceste demers – dosare grele trimise la DNA de către Departamentul de Luptă Anti-Fraudă.

  ”Vicepremierul Dan Barna este una din cele patru persoane pe care Departamentul de Luptă Anti-Fraudă le-a reclamat la DNA pentru “posibila săvârșire a unor fapte de natură penală”. DLAF a cercetat patru proiecte europene în care a fost implicat Dan Barna înainte de 2016”, scrie George Simion.

  De precizat că, în cazul a două dintre dosare, DLAF a constatat o posibilă fraudă cu fonduri europene și a sesizat DNA.

  ”Din al treilea dosar verificat – „Incluziune socială și pe piața muncii prin întreprinderi sociale” nu au rezultat indicii privind săvârșirea unor fapte de natură penală. Cu privire la cel de-al patrulea, în care este implicat și Dan Barna, prin firma sa de consultanță, înainte de intrarea în politică, faptele sunt în curs de investigare”, scrie Aleph News.

  DLAF a făcut verificări în cazul proiectelor „Punți comunitare” și „SES-am deschide-te!” și ”a constatat că există „indicii privind posibila săvârșire a unor fapte de natură penală””. Se arată într-un răspuns transmis de DLAF către Aleph News

  Într-o anchetă din 2019, Rise Project acuza firma lui Dan Barna că ”multe proiecte au eşuat”, iar liderul USR este „supervizorul senin al unor fraude şi conflicte de interese cu fonduri UE”.

   

  Tagurile:
  Dan Barna, AUR

  Știrile Zilei