09:23 25 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.49
 • USD17.99
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  2423543

  Cunoscutul avocat reacționează după ce președintele Iohannis a anunțat relaxările – compară acțiunea lui Iohannis cu o nemernicie făcută de SUA

  BUCUREȘTI, 14 mai – Sputnik. Avocatul Dan Chitic este de neclintit, iar relaxarea anunțată surprinzător de Iohannis nu îl înduplecă!

  Într-o reacție publicată azi noapte, Dan Chitic consideră că, de fapt, ”Șantajul și teroarea continua: relaxare pentru vaccinare!”

  ”Pe modelul politicii petrol pentru hrană implementată in Orientul mijlociu de Marele Lucurici, guvernanții “noștri” ne oferă ce e și a fost mereu al nostru - Libertatea, pentru acceptarea a ceea ce e al lor – vaccinul”, scrie Dan Chitic.

  De fapt, Dan Chitic traduce jocul autorităților altfel: ””Dacă nu vă vaccinați, înapoi la pușcărie!” ne spune Cîțu”.

  Avocatul consideră că trebuie sa înțelegem trei aspecte:

  1. Vaccinarea – ”devine evident că nu este o decizie bazată pe argumente și necesitați medicale, ci este exclusiv o măsura fundamentată pe considerente economice și politice”.

  2. Șantajul guvernanților – ”este semnul disperării și impotenței lor”.

  3. Șantajul guvernamental – ”mai demonstrează un lucru: porția de “libertate” pe care ne-o “oferă”  guvernul nu este rezultatul “generozității” lor și al bunei lor credințe, ci este efectul luptei noastre”.

  Altfel spus, ”dacă societatea nu ar fi reacționat ferm împotriva abuzurilor, guvernanții noștri ne-ar fi ținut captivi pana ar fi vaccinat atâția cât ar fi considerat ei “necesar””, consideră Dan Chitic, punctând - ”Nu credeți asta? Uitați-vă la ce se întâmpla încă în Grecia, în Franța, în Italia”.

  ”Da, măcar de data asta am fost mai demni și mai curajoși decât ei. Și curajul nostru este răsplătit”, scrie Chitic, trăgând o concluzie la fel de dură – ”lupta noastră trebuie să continue! Până la capăt!”.

  Tagurile:
  Klaus Iohannis, Dan Chitic

  Știrile Zilei