15:20 14 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.50
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  12101

  Ministrul Sănătății a fost criticată dur de către deputatul PSD Alexandru Rafila, la dezbaterile din plen generate de diferențele de raportări constatate între numărul de decese COVID-19, care i-a reproșat că demnitarul nu a făcut decât să citească date din raport.

  BUCUREȘTI, 17 mai – Sputnik. Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a citit, în plenul Camerei Deputaților, câteva fragmente din raportul Comisiei privind diferențele de raportare a deceselor la persoane cu COVID-19.

  Marcel Ciolacu, PSD
  © Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

  Rafila spune că gestionarea cu succes a pandemiei COVID depinde de încrederea populației în personalul medical și în autoritățile publice și că dacă este evidentă încrederea populației în profesionalismul medicilor, nu aceleași lucru se poate spune despre autorități.

  În opinia sa, Grupul de Comunciare Strategică s-a dovedit a fi ”Grupul de Confuzie Strategică” prin numeroase comunicate incomplete sau incorecte din ultimul an.

  ”Plecarea ministrului a generat controverse legate de numărul real al deceselor,  s-a sugerat manipularea datelor din motive politice sau de altă natură”, a spus Rafila.

  Acesta i-a adresat o serie de întrebări, prin care Rafila a dorit ca Mihăilă să spună de ce s-a tergiversat publicarea raportului timp de 7 zile, de ce demnitarul nu a explicat motivul pentru care cele două baze de date de la Ministerul Sănătății unde apar diferențe de aproape 30% între numărul de decese și nu au fost evaluate periodic pentru a elimina erorile.

  PSD a cerut, prin vocea deputatului Alexandru Rafila, instituțiilor publice abilitate să investigheze posibile infracțiuni legate de punerea în pericol a sănătății publice prin greșeli sau ”manipularea intenționată a datelor”.

  Tagurile:
  Alexandru Rafila

  Știrile Zilei