21:18 13 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.52
 • USD17.69
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  1446101

  Premierul Florin Cîțu a anunțat acum puțin timp că de la 1 iunie vor urma noi măsuri de relaxare și a făcut o afirmație ciudată despre condițiile necesare.

  BUCUREȘTI, 19 mai – Sputnik. Premierul Florin Cîțu a surprins mass media printr-o afirmație cel puțin ciudată, chiar șocantă: NU mai contează rata de vaccinare!

  În cadrul unei conferințe de presă susținută acum puțin timp, premierul a anunțat că vor urma măsuri de relaxare de la 1 iunie – dar a șocat printr-o afirmație:  măsurile de relaxarea vor fi luate la data stabilită, chiar dacă nu se atinge obiectivul fixat – adică dacă rata de vaccinare nu depășește pragul de 5 milioane de persoane.

  ”Putem să atingem 5 milioane, dar nu acesta este de fapt obiectivul”, a spus Cîțu, aducând ”din condei” ideea: ”obiectivul este să depășim pandemia - și asta se poate prin vaccinare. Eu cred că românii au înțeles mesajul și se vor vaccina în primul rând pentru sănătatea lor”.

  Reamintim că, în aprilie, Florin Cîțu a anunțat că ”Obiectivul meu și al Guvernului pe care îl conduc rămâne vaccinarea cât mai rapidă a 10 milioane de români”.
  ”Pentru asta avem două ține: până la 1 iunie imunizarea a 5 milioane de persoane; până la 1 august imunizarea a 10 milioane de persoane”, a transmis Cîțu pe 9 aprilie, subliniind ”Când vom atinge pragul de 10 milioane de români vaccinați, putem lua în considerare renunțarea la masca de protecție”.

  Tematic

  Vicol dă de pământ cu Cîmpeanu și Cîțu: acuză batjocură!
  Șerban Nicolae face pulbere principala strategie a lui Cîțu! Poate citește și Ciolacu
  Cîțu, prins cu minciuna în flagrant! Ciolacu a spus adevărul!
  Tagurile:
  Relaxare, Florin Cîţu

  Știrile Zilei