06:35 20 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  13020

  România și Republica Moldova au încheiat în data de 20 mai 2021, Acordul între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind reglementarea construirii unor apeducte.

  BRUXELLES, 20 mai – Sputnik. Ambasada României la Chișinău a anunțat astăzi printr-un comunicat de presă semnarea Acordului între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind reglementarea construirii unor apeducte

  Potrivit anunțului făcut pe pagina de facebook a Ambasadei, acordul menționat a fost semnat pentru Guvernul României de E.S. Daniel Ioniță, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Moldova, iar pentru Guvernul Republicii Moldova de Ghenadie Iurco, secretar de stat la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

  Comunicatul de presă precizează că acordul are un caracter de noutate, oferind cadrul juridic necesar pentru ca o companie din România să construiască apeducte cu subtraversarea râului Prut pentru alimentarea cu apă potabilă din județul Iași din România în raioanele Nisporeni, Ungheni, Glodeni și Fălești din Republica Moldova, între localitățile: Măcărești (România) – Măcărești (Republica Moldova), Sculeni (România) – Sculeni (Republica Moldova), Ungheni (România) – Ungheni (Republica Moldova) și în sectorul localității Tabăra (România).

  Ceremonia oficială de semnare a avut loc la Chișinău, în Sala de protocol a Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova.

  Tagurile:
  România, Moldova, Apeduct, Acord

  Știrile Zilei