10:17 25 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.49
 • USD17.99
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  22319

  Președintele României va participa la reuniunea extraordinară a Consiliului European, care se va desfășura la Bruxelles. Iohannis va susține necesitatea elaborării unui document strategic al UE referitor la abordarea viitoare a relațiilor cu Federația Rusă.

  BUCUREȘTI, 21 mai – Sputnik. Președintele României, Klaus Iohannis va participa în perioada 24-25 mai 2021 la reuniunea extraordinară a Consiliului European, care se va desfășura la Bruxelles, anunță Administrația Prezidențială.


  Instituția informează că, legat de relațiile dintre Uniunea Europeană și Federația Rusă, președintele Klaus Iohannis va pleda pentru o abordare unitară și solidară din partea Uniunii, pe baza celor cinci principii directoare agreate anterior.

  ”De asemenea, Președintele României va susține necesitatea elaborării unui document strategic al Uniunii cu privire la abordarea viitoare a relațiilor cu Federația Rusă”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

  Referitor la relațiile Uniunii cu Marea Britanie, președintele Klaus Iohannis va evidenția necesitatea menținerii unei abordări constructive a Uniunii bazate pe principiile unității, solidarității și nediscriminării.

  Pe de altă parte, în ceea ce privește tratamentul diferențiat aplicat de autoritățile britanice cetățenilor europeni referitor la taxele pentru vizele de muncă, președintele României va insista ca statele membre și instituțiile europene să facă demersuri susținute pentru a convinge autoritățile britanice să aplice un tratament nediscriminatoriu față de toți cetățenii Uniunii Europene.

  Reuniunea extraordinară a Consiliului European va avea loc în perioada 24-25 mai 2021.

  Tagurile:
  UE, Rusia, Klaus Iohannis

  Știrile Zilei