19:44 21 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.33
 • USD17.90
 • RUB0.25
 • RON4.33
 • UAH0.66
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  32023

  Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că a fost elaborată strategia moțiunii de cenzură și când va fi aceasta depusă

  BUCUREȘTI, 24 mai – Sputnik. Anunț fără ocolișuri făcut de președintele PSD, Marcel Ciolacu, despre moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

  Invitat la Antena 3, Marcel Ciolacu a anunțat că moțiunea va fi depusă imediat după ce va fi trimis Programul Național de Reziliență și Redresare la Bruxelles.

  ”Imediat după ce se termină cu Programul Național de Reziliență și Redresare intrăm direct în procedurile pentru moțiunea de cenzură”, a declarat Marcel Ciolacu, la Antena 3.

  Asta înseamnă că PSD a demarat deja procedurile, pentru că depunerea PNRR va avea loc până lunea viitoare, 31 mai, conform ministrului responsabil, Cristian Ghinea.

  Deci, moțiunea ar urma să fie depusă în iunie, până la începerea vacanței parlamentare. După cum s-a exprimat Ciolacu, se pare că va fi depusă până pe 15 iunie.

  Marcel Ciolacu a subliniat că PSD nu va face nicio alianță cu PNL și nu vor merge împreună la guvernare în actuala legislatură.

  Pe de altă parte, este cea mai ciudată Moțiune, pentru că vine în contextul în care PSD ar urma să preia, în caz de reușită, o politică de îndatorare uriașă, dar și un PNRR la care nu are nicio contribuție.

  Pe de altă parte, nu se știe cine este finanțistul pe care se bazează PSD, în condițiile în care aspectele financiare sunt prioritare în perioada următoare. Din spusele lui Ciolacu, varianta PSD este în continuare una anti-pandemie, bazată pe specialistul Rafila.

  Concluzia: ciudata moțiune a PSD este, probabil, o altă bifare a unei proceduri parlamentare prin care Ciolacu și ”echipa” vor demonstra că fac opoziție.

   

  Tagurile:
  Guvern, Moțiune de cenzură, PSD

  Știrile Zilei