15:34 19 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  1006173

  Este vestea ce mai proastă pe care o pot primi românii – și pe care un deputat o dă în vileag, deși premierul Cîțu o ascunsese după vizita la Bruxelles

  BUCUREȘTI, 25 mai – Sputnik. O adevărată ”nucleară” este dezvăluită de deputata (PSD) Diana Tușa - Florin Cîțu și-ar fi asumat la Bruxelles nici mai mult, nici mai puțin decât creștere vârstei de pensionare!

  Astfel, în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) care urmează să fie prezentat Comisiei Europene se prevede ca vârsta de pensionare să ajungă la 68 sau 69 de ani, în cazul bărbaţilor, şi la 65 de ani, în cazul femeilor.

  Ce va însemna asta? Speranţa de viaţă sănătoasă în România este apropiată de aceste cifre – iar cea de viață este 72,5 de ani pentru bărbaţi şi de 79,6 de ani pentru femei (cifre 2019).

  Ei bine, asta înseamnă că, pentru a beneficia de pensia integrală, va trebui să muncești aproape întreaga perioadă de viață sănătoasă – restul anilor fiind destinați mai mult îngrijirii sănătății.

  Deputata Diana Tușa pune sare pe rană: ”Coroborând speranța de viață din România cu noile preocupări ale Guvernului Cîțu privind majorarea vârstei de pensionare, reiese clar că singurii câștigători sunt statul, fondurile de pensii și piața de capital”.

  ”Cu toții vor încasa, timp de mai mulți ani, o căruță de bani, din care vor restitui doar o foarte mică parte… celor care vor supraviețui vârstei de pensionare”, scrie Diana Tușa, întrebând în final – ”Ghiciți cine sunt marii pierzători ai acestei noi “reforme”!”.

  Răspunsul e clar: milioane de români!

  Tagurile:
  UE, Decizie, Florin Cîţu

  Știrile Zilei