19:38 17 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.72
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  38284

  O zi mult așteptată, care poate cântări enorm pentru România următorilor ani – dar și pentru principalele partide, PNL, USR și PSD.

  BUCUREȘTI, 26 mai – Sputnik. Astăzi, Parlamentul se reunește în ședință comună pentru un eveniment mult așteptat – și de maximă importanță: prezentarea Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

  Reamintim că PSD a solicitat insistent ca PNRR să fie prezentat în Parlament, în caz contrar, amenințând cu greva parlamentară.

  ”Cîţu şi Orban vor să blocheze toată Europa - nu vor să vină în Parlament să prezinte PNRR, aşa cum este normal”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

  Liderul PSD a arătat că Polonia, Spania, Italia şi Franţa au prezentat PNRR-ul în Parlament.

  De reamintit totuși că, acum o săptămână, premierul Florin Cîţu şi Marcel Ciolacu au avut o întâlnire la Guvern, pe tema PNRR.

  După ziua de azi  se va vedea dacă PNL și USR au realizat un proiect valabil – desigur, verdictul final îl va da Bruxellesul! – și dacă PSD face opoziție inteligentă sau doar circ.

  Azi, premierul Florin Cîţu va avea la dispoziţie 60 de minute pentru prezentarea PNRR, iar fiecare grup parlamentar îşi va exprima punctul de vedere, transmite Agerpres. 

  Tot azi, ca punct separat, va fi votată şi ratificarea Tratatului EURATOM. Este vorba de  Decizia UE 2020/2053 a Consiliului din 14 decembrie 2020 ”privind sistemul de resurse proprii ale Uniunii Europene” şi de abrogare a Deciziei 2014/335/UE, Euratom, adoptată la Bruxelles.

  Tematic

  Fifor, PSD: ”Ce să mai înțeleagă părinții și profesorii?”
  Scandalul zilei: Liviu Dragnea lovit cu un nou dosar – reacția PSD
  PSD atacă la CCR ultimele numiri controversate făcute de Coaliție
  Tagurile:
  Marcel Ciolacu, Florin Cîţu

  Știrile Zilei