01:17 21 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.33
 • USD17.90
 • RUB0.25
 • RON4.33
 • UAH0.66
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  12340

  Astăzi, 26 mai 2021, Asociația Forța Fermierilor va organiza un marș de protest al tractoarelor în jurul Palatului Parlamentului. Acțiunea are ca temă subfinanțarea cronică a sectorului, iar principala solicitare este ca agricultura să devină prioritate strategică.

  BUCUREȘTI, 26 mai – Sputnik. Zona din jurul Palatului Parlamentului va fi astăzi, 26 mai 2021, începând cu ora prânzului, gazda unui inedit marș de protest al fermierilor români. Aceștia vor organiza un marș cu tractoare.

  Principala solicitare a fermierilor români, nemulțumiți de subfinanțarea cronică a sectorului de activitate este aceea ca actuala majoritate din Parlament, precum i liderii politici ai partidelor aflate la putere să pună agricultura națională între prioritățile strategice ale acestui an.

  Tema acţiunii de protest va fi: ”Guvernanţilor, cu ce v-au greşit fermierii? Subfinanţare cronică: Agricultura, lovită din toate părţile!”. Membrii Asociaţiei Forţa Fermierilor îşi propun ca prin acest protest public să oprească bătaia de joc la care este supus sectorul agroalimentar, informează agerpres.ro.

  Fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea, a spus, pentru Agenția de Presă Sputnik, că acest protest este un semnal al disperării.

  ”Dar ieșirea lor în stradă înseamnă că e o durere atât de mare încât nu mai pot suporta și cuțitul le-a ajuns la os. De aceea, trebuie să vedem acest protest ca o limită care s-a atins și că suferința în domeniu este atât de mare încât ea devine insuportabilă”, a explicat fostul ministru al Agriculturii.

  Acesta a subliniat că fermierii au alte suferințe, au alte preocupări și ”să mai aibă și grija acestei lipse de respect” manifestată de guvernanți față de fermieri este ”mult peste poate”.

  ”De aceea, eu îl consider ca un semnal al disperării și care trebuie luat în seamă, cântărit cu atenție și intervenit urgent în așa fel încât să putem, pe de o parte, calma pe acești fermieri dar, pe de altă parte, să contribuim împreună toți cei care – și în mod deosebit guvernanții care au răspundere statală – la rezolvarea problemelor grele pe care le are agricultura țării în folosul românilor și în folosul fiecăruia, șștiind că fiecare suntem beneficiari, prin consumul de hrană al muncii pe care o desfășoară acești valoroși fermieri ai țării”, a subliniat Petre Daea, potrivit Sputnik.

  Astăzi, Sputnik va transmite LIVE pe pagina sa de Facebook protestul fermierilor.

  Tagurile:
  București, protest

  Știrile Zilei