00:08 25 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.98
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  252121

  Așa cum a promis, imediat după prezentarea PNRR în Parlament, social democrații vor depune moțiune de cenzură, au anunțat și data – iar de data asta AUR e cooptat în acțiune.

  BUCUREȘTI, 27 mai – Sputnik. După discursul din Parlament apreciat de întreaga presă, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat moțiunea de cenzură va fi depusă pe 14 iunie.

  Totodată, președintele PSD a subliniat că textul moţiunii va fi trimis şi celor de la AUR pentru propriile completări.

  ”Pe 14 iunie o să depunem moţiunea de cenzură”, a spus Ciolacu. ”O să începem să lucrăm la text, o să trimitem textul şi la parlamentarii neafiliaţi - este şi grupul AUR în Parlament şi o să trimitem textul, poate au şi dânşii adăugiri la text, pentru că au anunţat deja că vor vota o eventuală moţiune de cenzură depusă în Parlament”.

  Deocamdată AUR nu a reacționat oficial, dar este greu de crezut, mai ales după declarațiile de ieri din Parlament, că nu va vota pentru căderea Guvernului Cîțu.

  În schimb, e de precizat că AUR acuză PSD de „blat” cu PNL, pentru că nu a părăsit sala la PNRR, asigurând astfel cvorumul necesar guvernului.

  ”AUR a părăsit sala pentru a nu asigura cvorum. Era suficient să o facă și cei de la PSD și nu trecea dar e evident că au făcut blat cu puterea pe seama românilor”, scrie AUR pe pagina oficială.

  În direct la TVR, Marcel Ciolacu a precizat că PSD „încearcă să dărâmăm Guvernul cu această moţiune de cenzură pe care o vom depune”, știind însă că trebuie să surmonteze  diferenţă de ”34 de voturi între Putere şi Opoziţie”.

  Tagurile:
  Moțiune de cenzură, AUR, PSD

  Știrile Zilei