22:42 24 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.98
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  14471011

  La puțin timp după ce PSD anunța defectări din PNL și USR, Alianța pentru Unirea Românilor face un anunț șocant

  BUCUREȘTI, 28 mai – Sputnik. Moțiunea de cenzură anunțată de PSD pentru data de 14 iunie pare a avea șanse foarte mici după anunțul de ultimă oră al AUR.

  Astfel, Alianța pentru Unirea Românilor a anunțat acum puțin timp că nu va semna moțiunea alături de partide care au contribuit la dezastrul țării – anunță Antena 3, citând surse oficiale AUR.

  Anunțul vine la puțin timp după ce Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, anunța posibile defectări din PNL și USR.

  ”Actuala majoritate este fragilă, de doar 10-15 voturi - există suficiente nemulțumiri atât în PNL, cât și în USR, mai puțin UDMR și din cauza modului în care premierul gestionează și ați văzut că acum două luni, o lună chiar, aproape că s-au demis ei unii pe alții, cerându-și demisiile unii altora”, a spus Simonis la RFI

  Simonis a atras atenția că se apropie Congresele PNL și USR și că, în context, ”tensiunile au escaladat, chiar dacă nu neapărat public”.

  ”Există suficienți nemulțumiți, astfel încât să putem strânge cele 10-12 voturi, 15, câte or fi, pentru a demite Guvernul Cîțu”, a declarat Simonis.

  Desigur, anunțul AUR nu înseamnă că nu vor vota moțiunea – dar este clar o demobilizare a celor care se pregătesc să dea jos guvernul.

  Pe de altă parte, declarația lui Simonis este greu acceptabilă – pentru că, se știe, la moțiunile de cenzură periculoase partidele își securizează voturile, supraveghind atent votarea „secretă” – sau ieșind din sală, în cazul celor vizați de moțiune. Deci, ”trădările” nu sunt posibile decât odată cu plecare din partid.

   

  Tematic

  Ponta deschide ușa alianței PSD-Pro România-AUR
  Guvernul rus a aprobat acumularea în lingouri de aur a Fondului Bogăției Naționale
  PSD se ține de cuvânt – Moțiune de cenzură, AUR este cooptat

  Știrile Zilei