23:05 22 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.32
 • USD17.92
 • RUB0.25
 • RON4.33
 • UAH0.66
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  100110

  Președintele a transmis un mesaj astăzi, 30 mai, cu prilejul Zilei Românilor de Pretutindeni, subliniind că ultimul an a fost o perioadă de grea încercare. De asemenea, Iohannis le-a mulțumit românilor din Diaspora pentru solidaritatea manifestată față de cei din țară.

  BUCUREȘTI, 30 mai – Sputnik. Astăzi, 30 mai 2021 se sărbătorește Ziua Românilor de Pretutindeni. Cu această ocazie, președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj adresat românilor de pretutindeni, din țară și din străinătate.

  Șeful statului a subliniat că știe cât de dificil a fost pentru români acest ultim an de grea încercare, în care, din cauza pandemiei, au fost necesare măsuri speciale de protecție.

  El le-a mulțumit tuturor pentru responsabilitatea de care au dat dovadă și solidaritatea pe care românii din Diaspora au manifestat-o față de cei rămași în țară.

  Președintele României a amintit că, în timpul gravei perioade pandemice, mulți români din străinătate s-au întors nu doar cu gândul în țara natală, iar unii au revenit temporar ori chiar definitiv acasă.

  Din pricina contextului epidemiologic, multe familii au fost despărțite, însă vaccinarea împotriva COVID-19 ne oferă acum posibilitatea să punem capăt pandemiei și să ne reluăm toate activitățile în siguranță, să putem călători din nou pentru a ne reuni cu cei dragi.

  Depășirea crizei sanitare ne va permite să ne concentrăm toate eforturile asupra unui obiectiv de o însemnătate fundamentală: construirea României post-pandemice, a subliniat Klaus Iohannis. ”Beneficiind de fondurile europene care vor facilita investiții masive în toate domeniile, țara noastră va intra într-un amplu proces de dezvoltare și reforme. Avem nevoie de talentul și competența tuturor românilor pentru a clădi împreună o țară prosperă, care oferă oportunități și șanse reale tuturor, o țară în care concetățenii noștri plecați peste granițe să revină cu bucurie”, a declarat președintele României, Klaus Iohannis.

  Știrile Zilei