14:51 12 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.52
 • USD17.69
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  55581

  Fostul ministru al Muncii și actual primar al Craiovei reacționează dur la dezvăluirea cifrelor din spatele Planului Național de Redresare trimis la Bruxelles

  BUCUREȘTI, 3 iun – Sputnik. Cunoscutul jurnalist și consilier al Olguței Vasilescu, Cristian Vasilcoiu, consemnează în stilul său direct cifrele din spatele PNRR prezentat de Guvern și transmis la Bruxelles.

  De fapt, e vorba de jumătatea din sumă pe care România o ia împrumut ceea ce, în traducerea lui Vasilcoiu înseamnă:

  - ”cotizația României la UE a crescut de la 1,2 la 1,4% din PIB”;

  - ”din banii noștri UE ne dă înapoi (și) cu împrumut”;

  - ”noi luăm bani împrumut prin PNRR (cam jumătate din suma totală), pe care îi dăm unor organisme și companii internaționale, care să ne scrie reforme prin care se taie veniturile populației”;

  - ”noi sărăcim populația ca să returnăm, cu dobândă, banii noștri, dar pe care i-am luat înapoi împrumut si pe care i-am dat organismelor internaționale care ne-au învățat cum să murim de foame și mai bine!”.

  În baza acestei analize, e firească ironia amară a jurnalistului: ”Mulțumim din inimă fantasticilor de la guvernare pentru asemenea ajutor și realizare!”.

  Lia Olguța Vasilescu a intervenit cu chestiuni concrete, ca om care se pricepe și lucrează direct și concret cu datele și elementele din PNRR.

  ”400 de km de conductă de gaz nu ajung nici pentru jumătate de județ...”, scrie Olguța Vasilescu, arătând că aceeași situație este pentru canalizare și apă. ”Plus 1700 de blocuri de reabilitat nu acoperă necesarul nici măcar unui oraș...”.

  În schimb, primarul capitalei Olteniei atrage atenție că, prin acest împrumut, ”datoria publică se duce la aproape 60 la sută”.

  Concluzia fostului ministru este dură și directă la adresa guvernului: ”Țeapă de țeapă și se mai și laudă!”.

  Tagurile:
  Olguța Vasilescu

  Știrile Zilei