03:15 17 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.72
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  17606

  Premierul Florin Cîțu a declarat astăzi că deși România se împrumută pentru PNRR, totuși datoria publică va scădea.

  BUCUREȘTI, 3 iun – Sputnik. Premierul Florin Cîţu a găsit formula magică prin care să scadă datoria publică în ciuda faptului că România se împrumută masiv pentru implementarea proiectelor din PNRR. Astfel, spune premierul, împrumuturile pentru investiţii ”sunt ok”, pentru că produc valoare adăugată, iar datoria publică va scădea sau va rămâne constantă, dacă PIB creşte.

  Aceasta este însă doar o formă de a ascunde adevărul asupra căruia a atras atenția ieri chiar și Comisia Europeană, și anume că datoria va ajunge în România la 60 la sută din PIB dacă se continuă în același ritm.

  Declarația lui Cîțu va face însă istorie. Întrebat astăzi cu cât va creşte datoria publică odată cu împrumuturile pentru implementarea proiectelor din PNRR, Cîțu a afirmat: ”Dacă PIB va creşte mai mult decât creşte datoria publică, va scădea, de fapt (...) Dacă te împrumuţi pentru investiţii este ok şi ceea ce facem prin PNRR ne împrumutăm pentru investiţii nu pentru consum”.

  Premierul și-a susținut politicile prin aceea că investiţiile ar adăuga valoare.

  ”Doar prin investiţii poţi avea creştere economică durabilă, sustenabilă, fără inflaţie. Nu ne împrumutăm pentru consum şi eu spun că este posibil ca datoria publică să scadă sau să rămână constantă”, a adăugat premierul.

  Tematic

  AUR, lovitură de teatru în cazul MOȚIUNII contra Guvernului Cîțu
  Cîțu și Guvernul – acuzați de PLAGIAT! Ar putea plăti despăgubiri imense!
  Cîțu, previziuni sumbre legate de pensiile românilor: va fi dezastru
  Tagurile:
  Florin Cîţu

  Știrile Zilei