06:15 25 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.49
 • USD17.99
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  38670

  România este SINGURA țară din UE care a procedat în acest fel! Unul dintre cei mai importanți economiști, români, fost ministru, atrage atenția supra unor aspecte ale PNRR românesc: ”Acest plan este nu doar o oportunitate, ci este și un pericol”.

  BUCUREȘTI, 4 iun – Sputnik. Credeați că știți totul despre PNRR? Nicidecum, pentru că premierul și guvernul au prezentat politic planul, omițând să spună anumite aspecte!

  Fostul ministru Mircea Coșea a expus, pe scurt, câteva asemenea aspecte. În primul rând, celebrul economist atrage atenția că România este singura care și-a impus la măsuri de austeritate pentru accesarea banilor PNRR.

  Mircea Coșea a făcut această afirmație la B1TV după ce a studiat planurile depuse de celelalte state: ”Mi-am petrecut ziua de azi (joi, n.n.) citind pe site-ul UE ce înseamnă PNRR (la alte state)”.

  ”Nu seamănă niciunul cu planul nostru - planul nostru e singurul care impune austeritate”, spune Mircea Coșea. Iar cea mai clară dovadă au politicii de austeritate că ”până în 2023 nu vor creste pensiile… dar vor crește prețurile”.

  Un alt aspect este cel legat de împrumuturi, în condițiile în care gradul de îndatorare al României este uriaș.

  ”Țara noastră și Italia sunt singurele care au tras și împrumuturi”, spune Mircea Coșea, atrăgând atenția că ”asta înseamnă o condiționalitate, capacitatea țării de a returna banii”.

  Concluzia fostului ministru de stat este una care trebuie să dea de gândit: ”Acest plan este nu doar o oportunitate, ci este si un pericol”.

  Tematic

  AUR, lovitură de teatru în cazul MOȚIUNII contra Guvernului Cîțu
  Cîțu, previziuni sumbre legate de pensiile românilor: va fi dezastru
  Probleme pentru Guvernul Cîțu: Comisia Europeană și-a pus o FEMINISTĂ șefă la Bucureşti!
  Tagurile:
  Florin Cîţu

  Știrile Zilei