20:55 14 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.50
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  25102

  Vicepremierul Dan Barna i-a atacat pe liberali pe tema pensiilor speciale, cerându-le să voteze pentru desființarea acestora.

  BUCUREȘTI, 7 iun – Sputnik. Un nou război în Coaliție de guvernare. Liderul USR, Dan Barna, i-a acuzat astăzi pe liberali că nu își asumă votul din comisii pentru desființarea pensiilor speciale. USR, care și-a făcut campanie și imagine pe ideea desființării pensiilor speciale, și-a mutat tunurile de pe PSD pe  PNL, Barna cerându-le liberalilor să revină în Parlament să voteze.

  ”Este o inițiativă în Parlament, vedem voturi cel puțin surprinzătoare în comisii, în Parlament. USR-PLUS va susține în continuare desființarea pensiilor speciale, aceasta va fi și poziția noastră în cadrul ședinței coaliției. Solicităm colegilor noștri să blocheze această inițiativă legislativă, să desființăm acest sistem clientelar piesă cu piesă”, a spus Dan Barna.

  Barna a reiterat poziția USR de a bloca și de a nu permite intrarea în vigoare a acestei inițiative, solicitând colegilor de coaliție să susțină respingerea acestei legi care ar urma să intre în vigoare anul viitor.

  Atacul lui Dan Barna pare însă doar o încercare de a salva USR de imaginea dezastruoasă pe care o face Clotilde Armand la Sectorul 1, prezența gunoaielor în cel mai bogat sector al Bucureștiului devenind pe zi ce trece o piatră de moară de gâtul useriștilor. Și cum PNL a criticat ceea ce face Clotilde Armand, Dan Barna a găsit un punct vulnerabil al liberalilor unde să poată da replica.

  Ce spun liberalii

  Președintele Camerei Deputaților Ludovic Orban a declarat că la ora actuală nu sunt plătite pensii speciale primarilor. El a amintit că anul trecut, când era premier, a prorogat termenul de intrare în vigoare a prevederilor respective din Codul administrativ, iar Guvernul Cîţu a făcut același lucru.

  „La ora actuală nu se plătesc pensii speciale pentru primari. Deci, eu, ca premier, am prorogat în 2020 intrarea în vigoare a prevederilor Codului administrativ şi, de asemenea, guvernul Cîţu a prorogat intrarea în vigoare. Evident, în legea pensiilor se va reglementa acest subiect amplu”, a explicat Ludovic Orban săptămâna trecută la Parlament cu privire la acuzaţiile partenerilor de guvernare.

  Tematic

  SRS, declarație bombă despre soarta coaliției PSD-ALDE: „Vor avea toți de câștigat”
  Decizie ultimă a Coaliției – nu mai au rost alte discuții
  Grindeanu dă vestea cea mai proastă Guvernului! Ruperea Coaliției pare iminentă!
  Tagurile:
  Dan Barna, USR, PNL

  Știrile Zilei