11:10 24 Martie 2019
În direct
 • EUR19.65
 • USD17.25
 • RUB0.27
 • RON4.13
 • UAH0.63
  Sistem tip Lansator Multiplu de Rachete cu Bătaie Mare HIMARS

  Revoltător! Achiziţii de miliarde de euro pentru armament american!

  © AP Photo / The News Tribune/Peter Haley
  PSD Romania
  Sa primesc un link scurt
  55834

  Armata Română se pregăteşte să fie înzestrată cu rachete HIMARS. Din toamnă se deschide Colegiul Militar de Marină la Constanţa

  BUCUREŞTI, 22 ian — Sputnik, Georgiana Arsene. Ministerul Apărării Naţionale continuă să facă achiziţii de miliarde de euro pentru înzestrarea Armatei, informează Ziare.com

  Ministerul Apărării Naţionale negociază cumpărarea de sisteme de rachete HIMARS şi corvete pentru Marină. Negocierile se poartă după ce Ministerul a semnat deja un contract de peste 800 de milioane de euro pentru 227 de transportoare blindate Piranha.

  Ambasada SUA la Bucureşti a înştiinţat, în septembrie 2017, Ministerul Apărării Naţionale că solicitarea ţării noastre în legătură cu achiziţionarea a 54 de sisteme tip lansator multiplu de rachete cu bătaie mare — HIMARS — a primit aprobarea Congresului SUA. Contractul este în valoare de 1,25 miliarde de dolari

  MApN precizează, într-un comunicat, faptul că opţiunea pentru înzestrarea Armatei României cu sistemul HIMARS vine din „necesitatea asigurării unor echipamente de artilerie moderne, care să contribuie la întărirea capacităţii de apărare a teritoriului naţional şi la creşterea gradului de interoperabilitate cu armatele aliate, prin furnizarea unei capabilităţi de descurajare credibile".

  Marina va urma să cumpere patru nave de luptă pentru care va plăti aproximativ1,6 miliarde de euro. La momentul de faţă nu se cunoaşte ce companie a ales Ministerul Apărării. Una dintre cerinţe este ca navele să fie construite la un şantier naval din România.

  În 2018, Armata va achiziţiona al doilea sistem de rachete Patriot. Astfel, România va avea şapte sisteme pentru care va plăti aproape 4 miliarde de dolari.

  În data de 27 noiembrie 1017, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind achiziţia sistemului de rachete sol-aer.

  Pe 14 decembrie 2017, ministrul Apărării, Mihai Fifor, a anunţat că România a plătit deja primul sistem de rachete Patriot.

  Se deschide Colegiul Militar de Marină de la Constanţa

  Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a anunţat, săptămâna trecută, în cadrul unei conferinţe de presă că, începând cu toamna acestui an, se deschide Colegiul Militar de Marină la Constanţa.

  „În luna septembrie o să fie deschis Liceul Militar la Constanţa! Asta am decis în urma întâlnirii cu inspectorul Petrică Miu, primarul Constanţei, Decebal Făgădău, şeful Consiliului Judeţean Constanţa şi subprefectul", a declarat ministrul, citat de replicaonline.ro

  Se ridică întrebarea de ce se grăbeşte militarizarea şi înarmarea zonei portuare a României?

  Tematic

  Americanii fac reclamă la rachete ”Patriot” în presa #REZIST – pe banii României
  Iohannis a promulgat Legea privind achiziționarea rachetelor Patriot. Ce prevede
  Lecția celei care a votat CONTRA rachetelor Patriot - "Unde e onoarea?!"
  România cumpără Piranha 5 de la inventatorii lui F-16
  Tagurile:
  corvete, rachete HIMARS, achiziții militare, MApN, Mihai Fifor, SUA, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei