22:34 19 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.10
 • USD17.64
 • RUB0.28
 • RON3.99
 • UAH0.72
  PSD Romania
  Sa primesc un link scurt
  22854619

  Sputnik a avut dreptate, s-a discutat scandalul din Justiție. Inițial, Viorica Dăncilă nu a menționat asta, dar presa a aflat detaliile

  BUCUREȘTI, 12 feb — Sputnik, Evan Răutu. La ora 10, premierul Dăncilă l-a primit pe ambasadorul SUA la București, Hans Klemm. Apreciam azi dimineață că Hans Klemm va aborda tema zilei, cea legată de situația explozivă din DNA. În acest sens, analistul Sputnik Dragoș Dumitriu aducea în discuție "misiunea" lui Klemm de a o susține pe Laura Kovesi.

  Imediat după ieșirea de la Guvern, Viorica Dăncilă a făcut o declarație neutră, din care nu reieșea că ar fi avut vreo dicuție pe tema justiției.

  „A fost o întâlnire foarte bună, o întâlnire punctuală, am vorbit despre OCDE, despre vize pentru români, despre investitorii americani în România. Am vorbit despre menţinerea procentului de 2% pentru Apărare. Am încercat să am o abordare care să suţină România," a declarat inițial Viorica Dăncilă.

  După câteva ore, presa a aflat că tema problemelor din justiție a fost abordată, premierul făcând referire la problemele din ultimul timp.

  Ambasadorul Klemm a adoptat o atitudine de liniștirea a spiritelor, de evitare a unei decizii rapide. Klemm a vorbit de importanța "actelor premergătoare", deci promovând o tergiversare a unei acțiuni radicale împotriva Laurei Kovesi, așa cum cer unii lideri ai Coaliției.

  Răspunsul Vioricăi Dăncilă a fost extrem de inspirat, aruncându-l în corzi pe Hans Klemm. Înțeleg justiția în spiritul președintelui Donald Trump, ar fi replicat premierul, o reacție prin care a adus în discuție chiar acuzațiile președintelui SUA la adresa "sistemului", exact ceea ce face la noi Coaliția!

  Cu alte cuvinte, replica inteligentă, chiar perfectă în această situație înseamnă — "facem ce face SUA, nu ce zice SUA". 

  Tematic

  Pleșoianu începe 2018 cu o lovitură în plină figura... lui Hans Klemm!
  Șerban Nicolae, cel mai dur atac la Hans Klemm: "Mai vorbiți în numele SUA?"
  În cădere totală de popularitate, Klemm recurge la o manevră penibilă!
  Semnături pentru expulzarea lui Klemm - PERSONA NON GRATA
  Tagurile:
  replică perfectă, teme, întrevedere, Vioricăi Dăncilă, Hans Klemm, România


  Știrile Zilei