04:52 08 Martie 2021
În direct
 • EUR21.15
 • USD17.58
 • RUB0.24
 • RON4.33
 • UAH0.63
  PSD Romania
  Sa primesc un link scurt
  1311121

  România nu a câştigat cât ar fi putut să câştige, sunt alte ţări care au câştigat mai mult"

  BUCUREȘTI, 20 feb, Sputnik — Evan Răutu. Întâlnirea de azi dintre șeful Coaliției de guvernământ, Liviu Dragnea, și ambasadorul SUA, Hans Klemm, ar putea însemna o premieră. Spun „ar putea", fiindcă am aflat ceea ce s-a discutat dintr-o singură sursă — Liviu Dragnea.

  Imediat după întâlnire, preşedintele PSD, Liviu Dragnea a declarat că i-ar fi reproșat amabasadorului SUA că investiţiile americane "nu sunt la nivelul scontat" prin prisma parteneriatului strategic. Mai mult, Dragena ar fi pus în balanță componenta miliatră cu nemulțumirea pe planul efortului economic american.

  "Am discutat despre dezvoltarea parteneriatului strategic — sunt nemulţumit că dezvoltarea în ultimul an a fost pe componenta militară, ceea ce e foarte bine, dar e foarte puţin dezvoltată componenta economică", a spus Dragnea.

  Iar demersul lui Dragnea merge chiar mai departe, expunând o idee de negustor, dar unul care vrea să căștige, nu să piardă!

  "Din păcate, în cadrul parteneriatului, România nu a câştigat cât ar fi putut să câştige", a spus Dragnea, precizân că "Sunt alte ţări care au câştigat mai mult".

  Liviu Dragnea a aplicat și o lovitură directă, apropo de celebrele "forumuri" de afaceri cu "investitori" americani.

  "Anul trecut, prin primăvară, am avut o întâlnire cu reprezentanții unui forum şi am stabilit să aibă loc aici un mare eveniment la care să participe multe companii americane", a amintit Dragnea despre mediatizatul eveniment „Trade Winds". "Nu au venit multe dorinţe de investiţii în România" — este concluzia realistă pe care șeful PSD a avut curajul să o expună.

  În fine, Liviu Dragnea mai face o afirmație, care chiar dacă este la prezumtiv, e totuși o declarație publică, de față cu presa centrală.

  "Situaţia din DNA nu a fost pe agenda de discuţii — şi vreau să vă spun că şi dacă ar fi deschis subiectul aş fi refuzat să-l discut”, a spus Dragnea. "Atâta timp cât eu şi această instituţie nu suntem pe lanţul decizional, instituţional, nu avea ce să discute cu mine".

  Repet, este interesant de urmărit dacă și ambasadorul Klemm confirmă spusele lui Dragnea, cel puțin în parte. Ar fi o primă "declarație de independență" față de SUA — și o atitudine de conducător de stat, nu de colonie.

  Tematic

  Liviu Dragnea și-a impus voința, chiar împotriva lui Ion Iliescu!
  Generalul lui Ion Iliescu îl face praf pe Liviu Dragnea!
  Ponta: Dragnea, lacom și ticălos, vrea blat cu Iohannis!
  Curg acuzațiile pentru Dragnea: înțelegeri secrete, "blat pe toată linia"
  Concluzie şoc după decizia CCR: "Condamnarea lui Liviu Dragnea e nulă"
  Tagurile:
  poziție, Subiecte, întâlnire, Hans Klemm, Liviu Dragnea, România

  Știrile Zilei