08:59 05 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.12
 • USD18.43
 • RUB0.23
 • RON4.17
 • UAH0.67
  PSD Romania
  Sa primesc un link scurt
  80780

  "În PSD - ca și în celelalte partide - trebuie să-ți negociezi susținerea cu diverse persoane sau grupări. NU am de gând să negociez nimic cu nimeni"

  BUCUREȘTI, 5 mar — Sputnik, Dragoș Dumitriu. "Poate că are dreptate fără să vrea distinsul fin al domnilor Oprea și Maior și sunt un „naiv patologic" atunci când mă încăpățânez să merg mai departe fără a căuta „spate" printre colegi sau printre sufrageriștii de ieri și de azi", declară Liviu Pleșoianu.

  Sigur, un asemenea mesaj face (prea) multă lume din (conducerea) PSD să se simtă vizată. Asta pentru că termenul "sufragerist" nu se referă, evident, doar la cei care au călcat pragul celebrei sufragerii, cu și mai celebra ocazie — ci se referă la înțelegeri și "cumetrii" politice cu diverse personaje din "statul paralel".

  Codrin Ștefănescu a cerut două chestiuni: primo — ca Liviu Dragnea să lămurească prezența lui la "chermeze", secundo — ca sistemul de alegeri regional să nu îi îndepărteze din conducere pe cei mai activi și bătăioși demnitari ai partidului, nominalizându-i pe Liviu Pleșoianu și Șerban Nicolae.

  De aici a rezultat un atac dur al lui Dragnea la adresa lui Codrin, mult mediatizat de presă. Liviu Pleșoianu a reacționat, precizând că "nu mă interesează să alerg după vreo funcție, chiar dacă — așa cum am spus-o — mă ONOREAZĂ dorința unor colegi de a mă vedea ocupând una".

  "Chiar dacă s-ar pune până la urmă problema unei candidaturi pentru o funcție internă, trebuie să înțeleagă inclusiv cei care mă propun că eu nu mă voi „maturiza politic" în sensul fardării adevărului, trebuie să înțeleagă toată lumea că eu NU am de gând să mă schimb cu niciun milimetru", a declarat Pleșoianu.

  Ca o altă săgeată resimțită de mulți, Pleșoianu se declară împotriva celor care participă la CEX la ședințe "în care s-ar arunca bombe cu neutroni" și spun apoi că nu s-a întâmplat nimic.

  "NU aș putea NICIODATĂ să-mi desenez din buze un zâmbet fals și să ies în fața presei mimând calmul și spunând că totul e o poveste și că, de fapt, ne-am împărțit unii altora orhidee și flori de nu-mă-uita", spune Pleșoianu.

  Mă interesează să aflu ADEVĂRUL despre cum a fost și încă mai este condusă această țară din diverse sufragerii, declară Pleșoianu. "Cum să nu am o senzație de dezgust în condițiile în care ce îmi doresc eu este să terminăm odată tocmai cu genul ăsta de relații, de centre de putere nelegitime?", spune deputatul PSD.

  În postarea sa, Liviu Pleșoianu mai aduce un element concret, extrem de grav, care poate fi interpretat în multe feluri — un fel de intervenție — sau de atenționare — din partea unui "fost ministru" în legătură cu anchetei care viza "sufrageria„ lui Oprea — și pe George Maior, direct.

  "Vine la mine un coleg (fost ministru) și mă întreabă cum a fost la audiere. Îi spun cum a fost, apoi îi spun și ce auzisem între timp — că „e cam supărat domnul M.". Ei bine, în secunda imediat următoare am avut parte de un butoi cu apă foarte rece răsturnat direct în cap: „Aaa, nu e chiar așa supărat, stai liniștit! AM VORBIT EU CU EL ASEARĂ…"."

  În concluzie, Pleșoianu justifică senzația de "rău organic" pe care a avut-o când i-a auzit pe Codrin Ștefănescu și Liviu Dragnea vorbind de relații lui Maior cu Oprea.

  "Am reținut, printre altele: „Să dea explicații despre chermezele cu George Maior" și, în contrapartidă, „Să dea explicații despre relația sa cu Gabriel Oprea". (…) Am făcut parte dintr-o Comisie de Anchetă unde am încercat (și, cu toată modestia, consider că am și reușit) să scot ADEVĂRUL la lumină legat și de George Maior, dar și de Gabriel Oprea. Am o senzație de rău organic!"

  Bun, în codițiile astea, este gata să preia PSD un om politic de tipul lui Liviu Pleșoianu? Răspunsul îl dă tot deputatul PSD:

  "Oricum, închei prin a spune că mie nu mi-a cerut nimeni din PSD vreun rând de text despre un posibil „proiect de țară". Nu-i nimic" Cartea pe care o voi publica în curând va conține multe rânduri de text, anunță Liviu Pleșoianu în finalul scrisorii deschise "către colegii din PSD și către români, în general".  

  Tematic

  Șerban Nicolae și Liviu Pleșoianu îl fac praf pe Iohannis și bilanțul DNA
  Pleșoianu, reacție dură și acuzație foarte gravă la adresa lui Klemm
  Liviu Pleșoianu îi aruncă în față lui Iohannis: "Fii bărbat, te bagi?"
  Pleșoianu a stabilit un adevărat plan de bătălie - un mesaj cu totul altfel!
  Acum: Pleșoianu cere Vioricăi Dăncilă măsuri radicale și urgente!
  Tagurile:
  conducerea de partid, români, scrisoare deschisă, PSD, Liviu Pleșoianu, George Maior, Liviu Dragnea, România


  Știrile Zilei